Efter uppbrotten – Erik Haag och Lotta Lundgrens glädjebesked

Erik Haag och Lotta Lundgrens glädjebesked

Erik Haag och Lotta Lundgren är mycket privata med sin relation bakom tv-kamerorna.
Men nog fortsätter de göra succé i tv-rutan, och under gårdagen bevisade duon det ännu en gång!

Erik Haag och Lotta Lundgren började arbeta med varandra i tv-programmet Landet Brunsås, 2010, därefter fortsatte de som programledarpar i succén Historieätarna i SVT. Och det tog inte lång tid innan tittarna kunde ana en speciella kemi mellan programledarduon.

Men att det skulle vara kärlek mellan dem har de båda varit mycket förtegna om länge. När de först började jobba ihop var de båda gifta. Erik Haag med författaren Martina Haag, och Lotta med Martin Johansen. Men i augusti 2013 ansökte Erik och Martina om skilsmässa, och Lotta och Martin ansökte om skilsmässa i november samma år.

Skilsmässorna blev rejält omtalade och kärleksryktena mellan Erik och Lotta var ett faktum. Inte minst efter att Martina släppte boken Det är något som inte stämmer, som handlar om en skilsmässa. I romanen upptäcker karaktären Petra att hennes make varit otrogen med en programledarkollega, något många läsare tolkat som en verklighetsbaserad skildring av hennes egna uppbrott.

Så lever Lotta Lundgren och Erik Haag

Lotta Lundgren och Erik Haag pratar sällan om sin relation. Däremot öppnade Lotta i höstas upp sig om hur paret lever privat, och hur de får livet med bonusbarn att gå ihop, i podcasten Mina vänner-boken.

– Jag lever ett jättekonstigt dubbelliv där jag varannan vecka, när mina barn går i skolan, bor i Midsommarkransen. Så fort på fredagen när det är klart så åker vi iväg 7-8 mil till en ö i skärgården som heter Mörkö, där Erik bor, säger hon i podcasten. 

Erik har barnen Lucia, Diana, Dino och Jackson med Martina Haag, och Lotta har barnen Mimi och Måns.

Vinnare av Alla mot alla

Än idag fortsätter Erik och Lotta göra succé i tv-rutan. I början av året kunde vi se dem i Rapport från 2050 på SVT, och nu senast har vi kunnat följa dem i Filip Hammars och Fredrik Wikingssons tävlingsprogram Alla mot alla på Dplay. Och under gårdagen stod det klart att Erik och Lotta stod som vinnare i programmet efter en final mot Gry Forssell och Mikael Tornving!

– Erik är en rutinerad jävla räv. Det var ohyggligt skönt att luta sig mot någon som är den mänskliga motsvarigheten till Google. Jag googlar aldrig hemma utan jag frågar Erik i stället. Det är bara att säga grattis till mig som får tävla med facit, säger Lotta Lundgren till Aftonbladet efter segern.

Nog var det en kärlekshyllning av rang!

FOTO: TT

Senaste nytt