Efter tunga beskedet – Markoolios drag efter skilsmässan

Markoolio och Jessica Westergård på röda mattan.

Efter en tuff höst blev det i måndags blev det offentligt att Marko "Markoolio" Lethosalo och Jessica Westergård ansökt om skilsmässa.
För kommentarer hänvisar Jessica till Marko, som dock tagit en annan riktning i situationen.

Artisten och radioprofilen Marko “Markoolio” Lethosalo, 45, och personliga tränaren Jessica Westergård, 36, hittade varandra efter att Marko anställt Jessica i syfte att hjälpa honom att “komma i form”. Men det tog inte lång tid innan de insåg vilka känslor de fått för varandra.

2013 blev året som Markoolio firade, och Jessica svarade ett solklart ja. Och redan året därpå vankades det bröllop och paret gifte sig i Gustafsbergs kyrka, under en romantisk ceremoni.

Marko och Jessica gifter sig

Marko och Jessica på deras bröllop. FOTO: Patrik Österberg/TT

Under sin tid tillsammans har det fått barnen Moa, Melker, och Majken.

Markoolios tuffa vinter

Det visade sig i januari att vintern varit riktigt tuff för Markoolio. Artisten meddelade att han varit tvungen att ställa in allt han åtagit sig och helt enkelt behövde ta en paus från alla sina uppdrag, vilket innebar att lyssnarna heller inte längre kunde höra honom i morgonradion Rix Morronzoo där han tillsammans med Laila Bagge och Rober Nordin brukade hålla låda.

Anledningen bakom pausen är enligt Markoolio själv “privata problem”, men han kämpar för att helt komma på fötter igen.

Kärleken tog slut

Men under måndagen stod det klart, kärleken mellan Markoolio och Jessica har fått ett slut och de har valt att gå skilda vägar.

Paret har sedan en månad tillbaka bott på olika adresser och i början av januari inkom det till Nacka tingsrätt i Solna, en ansökan om skilsmässa.

Aftonbladet fick tag på Jessica, som valde att inte kommentera sin och Markos separation.

– Jag vill inte kommentera det där, ni får ta det med Marko, säger hon.

Markoolios drag

Men någon kommentar om det hela från Markoolio har ännu inte synts till. Istället väljer han att göra motsatsen.

Nämligen har Markoolio gett sig ut på ripjakt i Norrland och helt isolerat sig från omvärlden. Eller ja, han uppdaterar på Instagram då och då om hur hans och vännernas dagar i norr artar sig.

“Skum kallkälla som trycker upp vatten och skapar mystisk konst mitt i urskogen. Kommer inom kort vara fullärd naturtomte”, skriver artisten på Instagram. Och alltså ingen kommentar ännu om skilsmässan.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Instagram