Artikeln innehåller reklamlänkar

Markiz Taintons känslosamma ord efter dotterns födsel

TV4-kocken Markiz Tainton om första tiden som tvåbarnsmamma.

Att bli tvåbarnsmamma har inte varit helt lätt för Markiz Tainton. Nu berättar hon om lyckan över att ha blivit mamma på nytt.

Efter en tredjeplats i Sveriges mästerkock fortsatte Markiz Tainton, 32, laga mat i TV4. De senaste åren har hon haft en plats i köket i Nyhetsmorgon och därmed blivit en folkkär TV4-profil. 2017 uppmärksammades hon dock för något helt annat än matlagning. Markiz hade blivit gravid med hjälp IVF och berättade öppet om kampen som hon och maken Kevin Tainton, 35, gick igenom för att bli med barn.

– Jag kände en sådan otrolig skam i början. Jag skämdes så otroligt mycket. Det kändes så onaturligt att alla ska få bli gravida på ett ligg, typ på fyllan. Men vi ska i tre månader hålla på med sprutor och äggplock och insemination, sa Markiz i Nyhetsmorgon.

ANNONS: Vinterblek? Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här! (länk till Aller media shop)

När dottern Liora föddes var lyckan totalt hos de nyblivna föräldrarna – och drygt ett år senare lyckades paret bli med barn igen. Denna gången på naturlig väg. Graviditeten avslöjades i ett direktsänt Nyhetsmorgon av programledaren Tilde de Paula Eby, 46.

– Får jag lov att gratulera dig? Vi har ju fått följa din kamp för att bli mamma här i Nyhetsmorgon, jag har såklart kollat innan om jag fick göra det eller inte, men du ska bli mamma igen, du ska få en till bebis, sa Tilde.

Markiz tog sig då för magen och skrattade.

– Nu går det inte att dölja längre, den här gången var det inte IVF så nu är det naturligt, sa hon.

”Vem hade kunnat tro?”

Den 9 mars kom parets andra dotter till världen, vilket Markiz Tainton delade med sig av i ett inlägg på Instagram.

”Välkommen till oss vår efterlängtade lilla doddosh”, skrev Markiz följt av hashtaggen #lillasyster.

På sin blogg skrev Markiz mer om känslan att ha blivit mamma för andra gången.

”Jag är på moln och chockad. Så mycket tankar och känslor, men jag försöker ta en minut i taget. Allt gick så snabbt och fy fan va de gjorde ont och sen va de över och nu är vi hemma och är helt plötsligt 4 personer. Det är så mycket som snurrar i mitt huvud”, skrev hon.

I ett nytt inlägg beskriver nu Markiz Tainton sin lycka över att ha kunnat bli mamma till två, trots motgångarna inför den första graviditeten.

”En enorm omställning och ett heltidsjobb men att försöka balansera tiden, känslorna mellan båda barnen”, skriver hon i ett inlägg.

”Våra två tjejer, systrar. Jag gråter typ hela tiden av lycka. Vem hade kunna tro att vi efter allt som vi gått igenom skulle ha två så sötnosar till döttrar. Jag vill inte att vissa stunder ska ta slut jag bara njuter och är helt hög på deras närvaro och kärlek. Mina barn, min familj. Vi är liksom 4:a”.

LÄS MER: Markiz Tainton inlagd – efter sjukhuspersonalens besked

LÄS MER: Svenska kändisarnas favoritmärke Corlin Eyewear – 25 procent rabatt hos oss

FOTO: TT/Eero Hannukainen, TT/Karin Törnblom

Senaste nytt