LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Efter tuffa tiden – nu avslöjar Paow vad hon egentligen tjänar

16 feb, 2018 
Malin Ljung
Paulina "Paow" Danielsson var en av Sveriges största bloggare för några år sedan och tjänade 80 000 kronor i månaden som nittonåring. Men idag har siffran minst sagt förändrats.
Annons

Den senaste månaden har varit minst sagt turbulent för bloggaren och tv-profilen Paulina ”Paow” Danielsson, 24. Vid två tillfällen gjorde hon och pojkvännen Lance Hedman Graaf, 17, slut och raderade alla bilder på varandra från sina Instagramkonton.

Men förutom kärleksproblemen, har också Paulinas blogg och inkomster dalat. Förra året medverkade hon i TV3:s program “Lyxfällan”, där hon fick hjälp med sin ekonomi och tvingades att sälja vissa av sina tillhörigheter, och nu berättar hon att hennes lön har gått ner rejält de senaste åren.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

“Storfräsarpodden” berättar Paulina Danielsson att hon bloggat sedan hon var 14 år och att hon vid 19 års ålder tjänade rejäla hackor på att skriva om sitt liv.

– Jag har aldrig haft ett vanligt jobb utan bloggen har alltid varit det jag liksom “jobbat med”. Jag hade cirka 500 000 läsare i veckan vilket genererade en hel del pengar, säger hon i podden och fortsätter:

Annons

– Det var typ 80 000 kronor i månaden. Så det rullade minst sagt in pengar.

Och trots att Paulina Danielsson sedan dess bland annat medverkat i dokusåpan “Paradise hotel” två gånger, och vunnit en där hon fick 250 000 kronor, så har hennes besökssiffror på bloggen dalat. Det har också gjort att hon idag tjänar mindre än hon gjorde som tonåring.

– Idag är jag väl garanterad 25 000 – 30 000 i månaden innan skatt, och det känns ändå ok. Jag har inga storslagna planer för framtiden, säger hon i podcasten.

Foto: IBL, Instagram

Annons