LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Efter tuffa åren – nu berättar Kesha om ätstörningarna

07 okt, 2017 
För två år sedan anmälde Kesha sin producent för sexuella övergrepp och misshandel. Nu berättar hon ännu en tuff period i livet där han också sägs ha haft inverkan.
Annons

Att världsstjärnan Kesha, 30, haft flera tuffa år i ryggen har väl knappast undgått någon. Hennes skivproducent Dr Luke utsatte henne för sexuella övergrepp och misshandel i över tio års tid. Nu berättar hon om hur hon även lidit av ätstörningar – och inte helt oväntat verkar Dr Luke även haft inverkan här. Han kallade henne ”fet som ett jävla kylskåp”, vilket fick henne att börja förknippa mat med skamkänslor.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag brukade tvinga mig själv att kräkas genom att tänka att jag just gjort något äckligt. Jag skämdes så över mig själv för jag tyckte inte att jag förtjänade att äta mat, berättar hon i en intervju med magasinet The Rolling Stone, enligt Aftonbladet.

Men ju mer hon svalt sig själv, desto fler komplimanger fick hon över sitt utseende.

– Ju sämre jag blev och ju sjukare jag blev, desto mer sa folk i min omgivning hur vacker jag var och att jag skulle fortsätta på det inslagna spåret – vilket det än var.

Annons

Hennes ätstörningar gjorde henne stressad, hon höll hemligheten för sig själv och tänkte att hon snart skulle explodera. Det insåg hon efter ett uppvaknande under en middag.

– Jag kände, ”Herregud, tänk om de går ut och ser den här maten i buskarna? Eller om de ser den i soporna?”. Det var en ökande stress. Till slut blev det bara, ”Fan, dra åt helvete. Jag är hungrig”, berättar hon och fortsätter:

– Jag minns hur jag skakade för jag var så trött på alltihop, så stressad, och förbannad över att jag låtit det gå så långt. Det hade gått så långt att jag inte visste hur man äter. Jag hade glömt det.

Hon tog till slut hjälp av sin mamma, som fick henne att lägga in sig på ett behandlingshem. Men trots behandling försvann inte hjärnspökena.

– Jag minns hur jag grät över en kolhydrat. Jag tyckte inte att jag kunde äta, att det skulle göra mig fet. Och om jag var fet skulle jag inte kunna bli sångerska eftersom popstjärnor inte kan äta – de kan inte vara feta.

Foto: IBL

Annons