TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Efter tuffa åren – Arne Hegerfors tackar hustrun: “Kan leva ett värdigt liv”

26 okt, 2016 
AvJoakim Almén
Arne Hegerfors har inom loppet av fyra år drabbats av stroke, hjärtinfarkt och en hjärntumör. Nu hyllar han hustrun Kerstin Hegerfors. – Tack vare läkekonsten och Kerstin så kan jag leva ett värdigt liv, det är fantastiskt skönt, säger han till Aftonbladet.
Annons

Tv-legendaren Arne Hegerfors, 75, har ett par tuffa år bakom sig.

Hösten 2011 fick han en kraftig hjärtinfarkt och ett halvår senare drabbades han av en stroke. Ett par år senare, 2014, upptäcktes dessutom en tumör på hjärnhinnan.

Att han skulle få uppleva sin 75-årsdag kändes länge som en omöjlighet, berättar han för Aftonbladet. Och även om han är färgad av sjukdomarna – orken är inte vad den en gång var och korttidsminnet är som bortblåst – lever han ett gott liv.

– Jag mår efter förhållandena bra. Tack vare läkekonsten och Kerstin så kan jag leva ett värdigt liv, det är fantastiskt skönt, säger Arne Hegerfors till tidningen.

Tack vare hustrun kan han fortfarande bo kvar hemma.

– Han klarar sig inte utan mig. Orienteringsförmågan är borta och han vet inte ens vilken årstid det är på grund av närminnesförlusten. Han vet inte vilken veckodag det är och han frågar mig om det flera gånger om dagen. Men intellektet är det inget fel på. De snabba och roliga kommentarerna kommer fortfarande, säger Kerstin Hegerfors till Aftonbladet.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Hon poängterar att de fortfarande har ett bra liv tillsammans.

– Jag känner att Arne mår bra av det och det ger mig mycket att märka att han trivs. Vi har det bra, det kan man kanske inte tro.

Artikeln publicerades först på Året Runt och är skriven av Helena Sjögren.

Annons