LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Efter tragedin – skådespelaren Malin Arvidsson väntar barn igen

27 maj, 2019 
AvElin Möllervärn
Malin Arvidsson gravid – efter tragedin
Dottern Nikes hjärta slutade slå två dagar innan beräknat förlossningsdatum. Nu delar Malin Arvidsson med sig av det glädjande beskedet att hon är gravid på nytt. ”Det känns verkligen fantastiskt!”, säger hon.
Annons
Julia Bergmans nya barnbesked – en månad efter förlossningenBrand logo
Julia Bergmans nya barnbesked – en månad efter förlossningen

Det var i början av förra året som skådespelaren Malin Mases Arvidsson, 41, tillsammans med maken Jesper Mases Berglund, delade med sig av den tragiska nyheten att parets barn dött i magen. Bara två dagar innan det beräknade förlossningsdatumet hade dottern Nikes hjärta slutat slå, och sorgen var stor.

I ett inlägg på Instagram berättade hon om den tragiska händelsen.

”Jag har funderat och våndats – prata eller inte prata om det som skett? Och jag landade tillslut i att jag skall berätta, jag skall berätta för er vad som skett. För exakt 13 dagar sedan fick vi reda på att vår dotter Nikes hjärta slutat slå i min mage. Två dagar efter det fick Nike sin födelsedag. Sorgen är bortom allt som existerar. Så overklig. Så sanslöst overklig. Det värsta en människa fick gå igenom fick vi på vår tallrik. Att förlora sitt barn”, skrev hon då.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

I samband med Nikes bortgång har Malin engagerat sig i Spädbarnsfonden, för att försöka minska stigmat som mammor drabbas av när de förlorar sitt barn. Under söndagen anlände Malin till Mammagalan på Berns salonger, där hon berättade om sitt engagemang för Nöjesbladet.

Annons

– Jag kommer inte sluta min kamp för alla mammor som borde ha fått vara här på Mammagalan. Det är ett stiliserat ämne, de drabbade tycker det är skamligt, men det är det inte. Vi kämpar för det och kampen är inte över. Resan blir bara mer och mer intensiv.

Nu är Malin Mases Arvidsson gravid på nytt

När Malin gjorde entré på röda-mattan under söndagens gala, delade hon också med sig av det glädjande beskedet att paret var gravida på nytt.

– Det känns verkligen fantastiskt! Jag är i vecka 29 och nu får det bära eller brista. Eller det är klart det bär, säger Malin och stryker sig över magen.

Hon fortsätter och berättar att den första tiden av graviditeten varit tuff.

– Jag har mått illa, det är ju så att fram till veckan tolv så är det ett helvete. Men det har så klart varit sinnessjukt obehagligt med tanke på det som hänt. Det skulle vi kunna prata om länge.

”Bara det kommer ett levande barn”

Malin Mases Arvidsson berättar att oron och nervositeten ökar hela tiden, desto längre in i graviditeten hon går.

Annons

– Vartefter tiden går så blir det värre. Sen får man lita på, eller vi försökte lita på det förra gången, men i och med det som hänt så vet jag så otroligt mycket mer. Jag har gravid-diabetes och jag får medicin så nu kan jag ställa rätt frågor. Men det ska inte behövas, utan det ska finnas en plan för det här, det är det vi brinner för och det vi vill.

Parets tillskott är beräknat i slutet av juli, men sommarvärmen är ingenting som Malin bekymrar sig över.

– Jag älskar värme så det får bli hur varmt det vill, bara det kommer ett levande barn, säger hon till Nöjesbladet. 

FOTO: TT

Annons