Efter tragedin – Kalle Moraeus tv-karriär är över: "Slut nu"

Efter Bennys död avslutar han sin framgångsrika tv-karriär. Kalle Moraeus är nedstämd och kommer att satsa allt på musiken efter Melodifestivalen 2018.

Kalle Moraeus, 54, var med i Melodifestivalen 2010 med låten ”Underbart” som åkte ut i Andra Chansen mot ”I Did It For Love” med Jessica Andersson, 44, men blev en stor hit och drog igång Kalles tv-karriär på riktigt.

Efter att ha vunnit ”Körslaget” i TV4 samma år var han även med i ”Allsång på Skansen”. 2011 var det premiär för Kalles egna succéprogram ”Moraeus med mera” i SVT. Samma år var han dessutom julvärd i SVT och nyligen tog han ytterligare ett kliv på tv-karriären eftersom han 2017 också har lett ”Så ska det låta”.

2018 är Kalle med i Melodifestivalen för andra gången. Han tävlar  i Malmö den 17 februari med låten ”Min dröm”. Även denna gång framför han låten ackompanjerad av Orsa Spelmän, men den här gången ställs han mot Jessica och hennes låt “Party Voice” redan i den tredje deltävlingen. Om låten berättar Kalle för Hänt:

– Det är samma smak i mun som ”Underbart”. Det är tretakt, fioler och handlar om livet. Jag har väl fått den där lilla folkmusikstämpeln på mig och den bär jag med glädje… men jag ska ut i rockvärlden och göra mera bluesrock sen.

Artisten och programledaren skilde sig från frun Anita, 52, i mars 2014 och har varit singel sedan dess. Hans enda livskamrat sedan skilsmässan har varit katten Benny. För ett år sedan berättade Kalle om sin katt i ”Moraeus med mera”:

– Som en riktig macho kille och älgjägare som jag är så trodde jag aldrig att jag skulle skaffa katt. Jag är en riktigt äkta softis med den här katten och han är min bästa vän. Vi gosar när vi tittar på tv och det är så mysigt så.

Det var en sammanbiten Kalle Moraeus som dök upp på SVT:s pressträff. Han avslöjade för Hänt att hans bästa vän, katten Benny, har gått bort.

Men då Hänt frågar om han fortfarande är singel får vi ett oväntat och minst sagt tragiskt besked:

– Jag är extra mycket singel, för nu dog katten för några veckor sedan. Han gick innan det var tjäle i backen så jag var glad för det i alla fall.

Eftersom han inte heller har någon katt att ta hand om längre kommer Kalle framöver att lägga all energi på musiken:

– ­Jag kommer att göra en riktig omstart eller nystart på musikerkarriären nu. Det är nytt skivbolag och ny producent och jättemycket strategiprat just nu om hur de närmsta två-tre åren ska se ut. Det är jäkligt roligt, för nu har det varit väldigt mycket tv.

Kommer du att lägga ner tv-karriären?

–  Ja. Det är slut med det nu. Sista programmet ”Moraeus med mera” går på lördag. Sen blir det ingen mer tv, i alla fall inte på ett bra tag framöver.

Efter sju års framgångar läggs alltså det populära programmet ”Moraeus med mera” nu ner. Efter lördagens säsongsavslutning är det osäkert om vi någonsin kommer att få se Kalle som programledare i tv igen.

LÄS OCKSÅ: Kalle Moraeus oväntade present till kronprinsessan Victoria

LÄS OCKSÅ: Kalle Moraeus mystiska kärleksbesked – tre år efter skilsmässan

Foto: Stella

 

SENASTE NYTT!