LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Efter bråken: Peg och Pennys hyllning till Zara Larsson

06 dec, 2018 
AvSarah Mansouri
Peg och Penny Parnevik har tidigare varit i ordkrig med sångerskan Zara Larsson, men nu är stridsyxan nedgrävd och istället hyllar de sångerskan efter händelserna.
Peg och Penny Parnevik har tidigare varit i ordkrig med sångerskan Zara Larsson, men nu är stridsyxan nedgrävd och istället hyllar de sångerskan efter händelserna.
Annons

Systrarna Peg Parnevik, 23, och Penny Parnevik, 21 driver tillsammans podcasten Pillowtalk. I veckans avsnitt pratar de om olika “tänk om-scenarion”, till exempel tänk om pappa Jesper Parnevik, 53, aldrig blivit en professionell golfare, hur hade deras liv sett ut då? Eller tänk om Pennys ex aldrig varit otrogen mot henne, hade de fortfarande varit ihop idag då?

Ett tänk om handlar om tiden i high school och de pratar om hur det hade varit om Peg hade varit populär i skolan. Hon tror inte själv att hon hade varit så annorlunda idag och att hon fortfarande hade gjort samma saker som hon gör idag, fast kanske bättre. Samtalet leder snabbt in på Pegs bild av självförtroende och självkänsla hos dem som varit populära från tidig ålder:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag har märkt att alla som jag känner som har varit utåt och populära och bestämda från en tidig ålder, dem… alltså det finns inga gränser för dem. De vet vart de ska, även om jag kan veta det ibland… De blir aldrig osäkra. De är mer såhär: “Det här är bara ett hinder på vägen, jag vet vart jag ska, jag är en stjärna, jag kan göra det här”, och de känner sig aldrig osäkra, eller det kanske de gör. Men inte på samma sätt, när man känner sig väldigt liten och tänker “varför är jag här?, varför förtjänar jag det här?”, säger Peg i podden.

Annons

Penny håller med och tar upp ingen mindre än artisten Zara Larsson, 20, som exempel på någon som har det där självförtroendet Peg verkar pratar om.

– Jag kollade på en intervju med Zara Larsson och då visade de upp gamla klipp på henne då hon var såhär, “Jag ska bli störst i världen och jag har aldrig tvekat på hur bra jag är och jag är bäst, jag ska vara bäst på allt. Alltså jag tycker det är jättecoolt att hon är så, men jag har alltid tänkt på hur intressant det är. För hon har väl alltid tänkt såhär “I’m number one, i’m gonna be number one och jag är inte nöjd förrän jag är number one” och du har väl lite av den mentaliteten samtidigt som du är lite som pappa, säger Penny till Peg och fortsätter:

– Han är stället så “I’m the worst and that’s why I work hard”. Alltså du trycker ner dig själv, säger Penny och berättar sedan att hon tror att Jesper har varit en framgångsrik golfare just för att han nästintill hatar sig själv när han spelar.

Annons

– Det är det jag menar. Jag syftar mer på att det finns typ två sorters “stjärnor”. Jag önskar att jag var som Zara och alla dom som är såhär “What do you mean? I’m the fucking best”. Även om jag tycker så ibland så tvivlar jag ändå på det. Alltså det känns som att det är så självklart för dem. Det är såhär “What do you mean, you can’t prove me wrong, I’m the fucking best”. och då blir det ju att dom det. Det går typ inte ifrågasätta det, svarar Peg.

Zara Larsson hanterade kritiken väl

Det är inte första gången som Zara Larsson faller som exempel för ämnen som Peg och Penny tar upp i sin podcast.

För några veckor sedan pratade systrarna om”White saviorism” och förklarar det som ett koncept där vita människor från rika västländer har goda intentioner och åker till fattigare länder i exempelvis Afrika för att de vill hjälpa människor där, men att det kan bli helt fel.

– Man tror att man gör något bra, men ett litet barn används som någonting man ska “pity”, man ska slänga pengar på dem eller kärlek eller prays. Då är det fel. När det är en vit människa i center: “all these little black babies gets wrong”. Då är du den här “white savioren – this amazing hero” som har kommit dit för att rädda dem här barnen och ger dem en skola eller ett sjukhus, eller en ny familj och det är bara du som kan rädda och göra något bra för dem och världen. Då fortsätter du storyn om att vita människor är “black peoples saviour” och det bara är vi som kan fixa allt för att vi har pengarna, säger Peg i podcasten.

Annons

Systrarna Parnevik är noga med att understryka att ingen av dem är experter på ämnet. Men i samma veva som avsnittet släpps har Zara lagt upp bilder från hennes resa till Uganda, som Peg och Penny tar upp som exempel när de börjar prata om det aktuella ämnet.

– Ingen har väl missat att Zara Larsson blev lite “called out” för att hon la upp en bild där hon är i Uganda och höll på med organisationen Smile, som gör operationer på barn som behöver det. Men problemet med bilden var att det var Zara i centrum med en svart bebis som hon håller upp lite som en accessoar för bilden, det är det som kallas White Saviorism, säger Penny men understryker senare i avsnittet att självklart kan alla göra misstag och många vet ju inte ens om att konceptet White Saviorism finns. Därför hyllar de Zaras respons på hennes “misstag”, bilden de pratar om togs nämligen senare bort från Zaras Instagram.

– Zara har varit en queen med massa saker, feminism och massa olika causes innan, säger Penny och Peg fyller i:

Annons

– Och hur hon “handled this” var som en queen!

Familjen Parnevik har tidigare hamnat i ordväxling med Zara Larsson på sociala medier. 2016 skrev Jesper Parnevik ett syrligt inlägg på Twitter riktat mot sångerskan, varvid hon svarade att hon var glad att hon tackade nej till att medverka i Parneviks i TV3. Peg och Penny Parenevik tog sin pappas parti i det hela och skrev ett inlägg där de sa att Zara står för hat. Inlägget raderades senare.

Nu verkar det som samtliga parter har grävt ner stridsyxan för gott!

FOTO: IBL/Karin Törnblom, IBL

Annons