Efter tårarna – Pernilla Wahlgren hyllar Måns Möller

Måns Möllers starka historia om sonen lämnade ingen oberörd i lördagens Stjärnorna på slottet.
Nu hyllas han av Pernilla Wahlgren.

Måns Möllers avsnitt i Stjärnorna på slottet blev ett riktigt känslosamt sådant. Komikern berättade öppenhjärtat om sonen Viggo, i dag 13 år, som i unga år fick diagnosen autistiskt syndrom.

– Man får den här diagnosen, så gick jag ut därifrån. Jag minns bara att jag ligger på gatan, jag bryter ihop, säger Måns Möller, 44, i programmet.

Måns kan inte hålla tillbaka tårarna. Även de andra stjärnorna blir berörda av hans historia.

– Man känner hans otroliga kärlek till det här barnet, samtidigt som man förstår den stora sorg han kände när han insåg att det var något som inte stämde, säger Pernilla Wahlgren, 52, i lördagens avsnitt.

För Måns Möller betyder Viggo allt, och i dag gör han allt i sin makt för att sonen och andra barn med liknande diagnoser ska få möjlighet att uppfylla sina drömmar. Måns har startat insamlingsstiftelsen Viggo Foundation som möjliggör för barn med neuropsykiatriska diagnoser att idrotta. Komikern har bland annat tidigare uppmärksammats för att cykla 600 mil, kust till kust över USA, med målet att samla in en miljon kronor till stiftelsen – ett mål han också uppfyllde.

Måns Möller hyllas av Pernilla Wahlgren

I Stjärnorna på slottet hyllas Måns unisont av de andra deltagarna, Pernilla Wahlgren, Dragomir MrscicJulia Dufvenius Wollter, och Björn Kjellman. för sitt engagemang. Även tittarna öste superlativ över komikern efter att programmet sänts.

Inför programmet valde även Pernilla Wahlgren att uppmärksamma Måns.

”Ikväll är det Måns Möllers dag och jag säger bara, denna kille… WOW!”, skriver Pernilla Wahlgren på Instagram.

”Så sjukt rolig och härlig, men hans historia bär också på en sorg som han har tagit sig ur, tack vare hans envishet, kämparglöd och VÄRLDENS STÖRSTA HJÄRTA!!!!

I avsnittet tog Måns Möller med sina kollegor på en cykeltur tillsammans med Viggo och hans vänner. Pernilla Wahlgren uppskattade aktiviteten.

”Den absolut finaste och viktigaste aktiviteten skedde under Måns dag. Så glad och tacksam för att vi fick vara med om detta.”

Stjärnorna på slottet visas lördagar kl. 20.00. på SVT1.

FOTO: SVT/TT