Efter succéomslaget – Meghan Markle anklagas för plagiat

Meghan Markle anklagas för plagiat efter omslaget i Vogue.

Hertiginnan Meghan Markle anklagas för att plagierat omslaget till det världsberömda magasinet Vouge. Omslaget är snarlikt en bok av samma karaktär.
Slå på ljud

Den brittiska hertiginnan Meghan Markle, 37, fick det ärofyllda uppdraget att designa septemberupplagans omslag av det brittiska modemagasinet Vouge, enligt norska Se och Hör. Omslaget bestod av bilder från 15 stycken kvinnor som, enligt temat Force for changes, ska stå för förändring.

Nu får hertiginnan, tillika skådespelaren, Meghan Markle kritik för att ha stulit idén till omslaget och presenterat en idé som inte är hennes egen. Omslaget är nämligen snarlikt boken The Game Changer av Samantha Brett och Steph Adams från 2016. I boken är det också femton inspirerande kvinnor som pryder omslaget.

Följarna uppmärksammar Meghans potentiella plagiatet

Flertalet människor har via Instagram kontaktat Samantha Brett för att göra henne uppmärksam på att deras omslag blivit kopierat. Något som hon i en intervju med Daily Mail förklarar är smickrande, men bekymmersamt.

– Naturligtvis är det mest smickrande, hon gillar uppenbarligen vårt koncept. Jag älskar Meghan och jag är ett stort fan av henne, men om det folk varnar oss för är sant, är det en extrem besvikelse , säger Samantha Brett till Daily Mail.

Misstankarna blir allt hårdare mot Meghan Markle, mycket på grund av att hon själv var med och skrev en essä i boken The Game Changer samt även prydde själva omslaget. Så sannolikheten att hon inte vetat om konceptet tidigare är väldigt liten.

Likadan beskrivning

En till av anledningarna att misstankarna är höga hos människor kring huruvida Meghan Markle plagierat omslaget till Vouge, är den snarlika beskrivningen. Bokens ursprungsbeskrivning handlar nämligen om orädda, banbrytande kvinnor som hjälper till att förändra världen.

Enligt Ekstra Bladet förklarade det brittiska kungahuset den nya idén för Vouges förstasida på detta sätt:

”Banbrytande människor som skapar förändring, förenade av deras rädsla för att bryta hinder”.

Det brittiska kungahusets förklaring är alltså snarlik boken, som Meghan Markle minst sagt hade ett finger med i spelet. Flertalet kända profiler är med på omslaget så som svenska Greta Thunberg, 16, Nya Zeeland statsminister Jacinda Ardern, 39, Hollywood-stjärnan Jane Fonda, 81, och den australiska modellen Adwoa Aboah, 27.

FOTO: MEGA, Shutterstock

SENASTE NYTT!