Efter succén: Ändringen för Systrarna Graaf – mitt i säsongen

Efter succén: Ändringen för Systrarna Graaf – mitt i säsongen

Tv-serien Systrarna Graaf har minst sagt gjort succé hos tv-tittarna.
Nu sker sen stor ändring av programmet – mitt i säsongen. Produktionen berättar nu för Hänt om beslutet.

Den nya realityserien Systrarna Graaf där vi får följa de forna popdrottningarna Magdalena, 44, och Hannah Graaf, 41, i deras vardag hade premiär på TV3, Viaplay och Viafree i slutet av oktober.

I serien får tittarna ta del av sidor hos systrarna som de inte tidigare sett. I det senaste avsnittet avslöjade bland annat deras mamma Linda Bergling att Hannah och Magdalena hette något annat som barn.

– Grejen med Hannah och Magdalena är ju att de hette inte så från början, utan Magdalena heter Engla-Maria och Hannah heter Serafia. Så det var deras namn från början, men då ändrade jag det för att jag tänkte att de skulle bli mobbade i skolan. Men Serafia och Engla-Maria är egentligen mina flickor, säger hon i programmet.

TV3:s ändring av Systrarna Graaf

Tidigare har de tittare som hellre ser på linjär-tv framför digitalt kunnat följa Systrarna Graaf på tisdagskvällar klockan 21.00. Men i ett nytt blogginlägg från Magdalena meddelar hon att det nu blivit ändring på det.

”TV3 tycker ju att SYSTRARNA GRAAF är en sån oerhörd succé att chefen Jocke Franke flyttat programmet från tisdagar 21.00 till FREDAGAR KL 20.00 (måste ha brunnit i huvudet på någon av tablå’analytikerna på höjdarkontoret, haha)”, skriver Magdalena Graaf i ett inlägg på bloggen.

Nents, Nordic Entertainment Group, presschef Susanne Nylén förklarar mer om det nya upplägget för Systrarna Graaf.

Vi har en strategi som är Viaplay First och kommande avsnitt av Systrarna Graaf har under hela säsongen legat ute en vecka innan den linjära sändningen. Programmets primära målgrupp tittar digitalt och självklart kommer avsnitten ur som vanligt på Viaplay och Viafree med linjär sändning fredag och söndag”, skriver Susanne Nylén i ett mejl till Hänt.

FOTO: TT/Jessica Gow, TT/Karin Törnblom