Efter språkbråket i Robinson – Nicklas Söderblom om grova dödshotet

Det var en intensiv vecka i TV4:s nya säsong av Robinson. Framför allt kantades veckan av ett språkbråk i lag syd, där den personliga tränaren Nicklas Söderblom stod i ena hörnan och ville att lagkompisen Victoria Heaps skulle sluta prata engelska – medan hon i sin tur tog sitt pick och pack och lämnade lägret för att bo ensam på stranden.

– Jag pratar engelska för det är mitt modersmål. Han har själv bott i USA hur många år som helst, varför stör det honom att jag pratar engelska? Det är inte som att snubben inte förstår. Kliv av din jävla höga häst, as, sa hon efteråt.

I söndagens veckofinal framkom det att Victoria var en av tre som hade immunitet och örådets utgång blev att Nicklas röstades hem av laget. Ett besked som kom som en chock för honom.

– Jag var helt säker på att inte bli utröstad. jag kände att jag var lagledare och att de behövde mig i laget. Alla tyckte det var konstigt, produktionen med, säger han till Aftonbladet.

Nicklas har efter veckans Robinson-bråk tvingats ta emot flera hatkommentarer på sina sociala medier, och ibland har det varit värre än så.

– Det var en kommentar från en kille i Norge som tyckte jag skulle ta mig dit så han skulle kunna ta hand om mig och göra mos av mig. Och så var det något annat han skrev som var hotfullt. Det har varit konstiga kommentarer, men det är väl såna smällar man får ta, säger Nicklas till tidningen.

Han har dock inga planer på att anmäla incidenten.

– Nej, det är ingen fara. Det är väl så när man är i tv, att blir det folk som har problem själva och vill attackera så mycket de kan. Det är deras problem, inte mina.

Robinson sänds på TV4 och TV4 Play på måndag-torsdag klockan 19.30, och på söndagar visas ett entimmesprogram som startar klockan 21.00. 

FOTO: TV4