love island

Efter skogsbränderna – nu svarar kanalen om framtiden för Love island

Julia Franzén

Inspelningen av programmet Love Island Sverige har hotats av skogsbränder på Dominikanska Republiken.
Nu svarar programledaren Julia Franzén och TV4 om situationen.
”När man ser närbilderna så är det ju så sorgligt”, skriver Julia till Hänt.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Julia Franzén och Bingo Rimér avslöjar – sanningen bakom distansförhållandet
0:37

Efter reklamen: Julia Franzén och Bingo Rimér avslöjar – sanningen bakom distansförhållandet

(0:37)

Slå på ljud

Snart ska programmet Love island Sverige testa sin lycka på nytt i landet. Programledare för i år blir Julia Franzén, 32, som själv varit en reality-profil och medverkat i bland annat Robinson och Bachelorette.

Men framtiden för inspelningen av programmet hotades nyligen då rapporter om skogsbränder uppdagades.

Programledaren Julia Franzéns oro

När Hänt når Julia Franzén berättar hon att det röken från bränderna var synlig från inspelningsplatsen och förklarar att det var sorgligt att se den mängd skog som var i lågor.

Vi såg bara massa rök från vårt hus men när man ser närbilderna så är det ju så sorgligt när skog brinner ner…”, skriver Julia till Hänt.

Hur det skulle bli med inspelningen var ovisst och Julia förklarade de hade en krisplan i fall de behövde evakuera. Hon oroade sig för att att någon på platsen skulle komma till skada men nu verkar situationen ha lugnat sig utan att någon farit illa. Dessutom kommer inspelningen att kunna fortsätta som planerat.

Vi har en hel avdelning som jobbar med säkerheten och när branden var som värst så hade de tight dialog med myndigheterna. Det upparbetades olika krisplaner på vad som skulle hända om vi blev tvungna att evakuera. Man såg ju det värsta framför sig att någon skulle bli skadad…”, skriver Julia och fortsätter:

Nu har vi haft tur och det har regnat på nätterna och senaste beskedet jag fick var att vi kör premiären på måndag som planerat

TV4:s svar om bränderna i Dominikanska Republiken

När Hänt når TV4 bekräftar kanalen att situationen har lugnat ner sig, vilket tillåter inspelningarna att fortsätta som vanligt.

”Vår säkerhetspersonal på plats har sedan branden startat varit i tight dialog med myndigheterna och efter nattens regn med gynnsamma vindar är bedömningen att branden just nu är under kontroll”, skriver Matilda Walker exekutiv producent på TV4 till Hänt och fortsätter:

”Säkerheten för vår personal och deltagare är alltid prioritet och därför följer vi fortsatt händelseutvecklingen och har en krisplan förberedd. Just nu planerar vi att genomföra premiären som planerat på måndag”

Efter att ha sett villan känner Julia sig taggad på att dra igång programmet.

Så skönt även om jag är säker på att TV4 kunnat flytta premiären om det var fara för oss eller deltagarna. Så just nu är jag bara så pepp på att programmet drar igång på måndag. Efter att ha sett huset som är SÅ lyxigt och träffat de första helt fantastiska deltagarna så är jag säker på att det kommer bli den bästa säsongen någonsin”, förklarar programledaren för Hänt.

FOTO: Duygu Getiren/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN