TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin TörnblomIrma Lehtosalo

Efter skandalvideon – Disney bryter med svenska Pewdiepie

14 feb, 2017 
Lina Linnros
Disney väljer att bryta med Youtube-stjärnan Pewdiepie efter att han publicerat en video med antisemitiskt budskap.
Annons

Det var när Felix Kjellberg, 27, också känd som Pewdiepie publicerade en video på sin Youtube-kanal där han testar en ny typ av nätbaserad tjänst där man skulle kunna beställa vad som helst för fem dollar, som skandalen blev ett faktum.

Pewdiepie beställde att två indiska män skulle dansa och skratta medan de höll upp en skylt budskapet “Döda alla judar”.

Då videon spelas upp ser man hur Pewdiepies ögon spärras upp och handen åker upp till munnen innan han ber om ursäkt:

– Jag är ledsen, trodde inte att de skulle göra detta. Jag känner mig delvis ansvarig för detta, säger han och fortsätter:

– Jag mår inte bra. Jag är inte stolt över detta. Jag är inte antisemit, så tro inte det om mig. Det var en rolig grej, jag trodde inte att det skulle gå.

Pewdiepie har runt 53 miljoner följare på sin Youtube och förra året köpte Disney företaget Maker studios, där Pewdiepies verksamhet ingår. Nu väljer Disney att bryta affärsbanden med den svenske Yoytube-stjärnan, skriver tidningen The Wall Street Journal.

– Felix har byggt sin följarskara genom att vara provocerande och vågad, men han gick helt klart för långt i det här fallet och videorna är olämpliga, säger en talesperson för Maker studios enligt Wall Street Journal.

Foto: Stella

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons