ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Efter separationen: Peter Forsberg och Nicole Nordin säljer lyxvillan

06 jul, 2023 
Daniel Sörensen
Efter separationen: Peter Forsberg och Nicole Nordin säljer lyxvillan i Örnsköldsvik.
Peter ”Foppa” Forsberg och Nicole Nordin är inte längre ett par.
Nu säljer de sin gemensamma lyxvilla i Örnsköldsvik – till en annan världskändis.
– När han ville köpa så var det inte så mycket att fundera på, säger Forsberg till Örnsköldsviks Allehanda.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Henrik Lundqvist: ”Man har haft lite flyt kanske”Brand logo
Henrik Lundqvist: ”Man har haft lite flyt kanske”

Det var den 1 maj i år som nyheten om att tidigare NHL- och Tre Kronor-proffset Peter Forsberg, 49, separerade från sin kärlek sedan 13 år, Nicole Nordin, 36. Tillsammans har de tre barn: Lennox, Lily och Diego.

Dessutom är de sedan flera år affärspartners. Bland annat är de delägare i skoföretaget Inuikii vars huvudkontor ligger i schweiziska Zürich. Paret är även drivande i investeringsbolaget Archelio Capital och i fjol köpte de även sko- och accessoarbolaget Rizzos dotterbolag Rizzo International.

Nicole Nordin och Peter Forsberg firade kronprinsessan Victorias 41-årsdag på Öland 2018. Här med äldsta sonen Lennox.
Nicole Nordin och Peter Forsberg firade kronprinsessan Victorias 41-årsdag på Öland 2018. Här med äldsta sonen Lennox.

Vi kommer fortsätta vara affärspartners och kommer alltid att vara kärleksfulla hängivna föräldrar till våra tre barn”, skrev de gemensamt på Instagram när separationen blev offentlig.

Säljer lyxkåken i Vågsnäs

De senaste åren har familjen haft sin bas i schweiziska Zug, eftersom de haft stort affärsintresse i landet. De flyttade dit från Stockholm för fem år sedan. Men Peter Forsberg – som ursprungligen är från Örnsköldsvik – har alltid haft ett hus i hemstaden.

Annons

Redan på 90-talet, innan han flög över till Nordamerika och briljerade i NHL, började han bygga en stor och lyxig villa i Vågsnäs, cirka en mil från staden. Huset har betytt mycket för honom och familjen genom åren, men nu säljer hockeyikonen sitt älskade hem.

En flygbild över fastigheten och tomten med bryggan längst till vänster.
En flygbild över fastigheten och tomten med bryggan längst till vänster.

– Försäljningen hänger inte ihop med att jag och Nicole Nordin nyligen har separerat. Den här affären var på väg att genomföras redan för åtta, nio månader sedan, säger ”Foppa” till Örnsköldsviks Allehanda.

Det som är extra roligt är att det är en annan celeber hockeyspelare som köpt det ryktbara huset. Tampa Bay Lightnings stjärnback Victor Hedman, 32 – en av världens bästa hockeyspelare – har nämligen kritat på kontraktet. Han kommer också från Örnsköldsvik.

Victor Hedman, 32, har köpt Peter Forsbergs drömvilla.
Victor Hedman, 32, har köpt Peter Forsbergs drömvilla.

Det dyraste huset i Västernorrland

Hedman sålde nyligen sitt hus på Nötbolandet för 8,5 miljoner kronor. Men för Forsberg och Nordins jättekåk får han enligt ÖA punga ut 20,49 miljoner kronor – det dyraste husköpet i Västernorrland i år.

Annons

– Försäljningen har kommit till genom en gemensam bekant till mig och Victor. När han ville köpa så var det inte så mycket att fundera på, säger Forsberg till ÖA.

Nicole Nordin och Peter Forsberg är inte längre ett kärlekspar.
Nicole Nordin och Peter Forsberg är inte längre ett kärlekspar.

Trots att det är lite vemodigt att sälja fastigheten är Peter Forsberg glad att det var just Hedman som köpte det. Han är nämligen säker på att 32-åringen kommer ta väl hand om huset och tomten.

– Jag och vi har haft många roliga år där ute. Men de senaste åren har det inte blivit så många besök, så nu känns det rätt att sälja. Med tanke på att det är ganska stora ytor så finns det en del att hålla efter. Jag har brygga, tennisplan och pool som behöver skötsel, säger han.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Google Maps, Patrik Österberg/TT, Fredrik Sandberg/TT

Annons