TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Så ändrar Rebecka Karlsson Mello-numret i Andra chansen

02 mar, 2019 
AvAgnethe Alm
Rebecka Karlsson ändrar kläder och lägger till dansare i sitt nummer i Andra chansen i Melodifestivalen 2019.
Efter en del komplikationer inför framträdandet i Melodifestivalens deltävling i Leksand har Rebecka Karlsson gjort en del åtgärder för att förbättra numret i Andra chansen.
Annons

Rebecka Karlsson var tidigare känd från både Talang och Idol på TV4 innan hon gjorde debut i Melodifestivalen. I den tredje deltävlingen i Leksand tog hon sig till Andra chansen med bidraget Who am I, en låt som hon själv varit med och skrivit. Låten handlar om hennes uppväxt och hur hon alltid har stått uppför sig själv trots elaka kommentarer från folk i hennes närhet.

Tidigare har Rebecka Karlsson öppet berättat om att hon blev mobbad som liten. När hon sedan ställde upp som deltagare i TV4:s Talang blev hon retad även för det.

Under genrepetitionen inför deltävlingen i Leksand brast det för Rebecka Karlsson, som bröt ihop i tårar då det blev svårt att hålla känslorna i styr.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det blir lite känslosamt, sa hon då till Hänt och fortsatte:

– Det är mycket att jag vet om vad jag gått igenom själv och jag har så många unga tjejer som skriver till mig varje dag vad de blir utsatta för, och jag blir så ledsen. Att det fortfarande pågått, att folk fortfarande blir utsatta på det sättet. Och jag vet ju hur det känns för jag har gått igenom det själv. Därför tar det så hårt på mig.

Annons

Men det var inte bara känslorna som hindrade Rebecka Karlsson att göra sitt allra bästa. Även klädvalet försvårade hennes framträdande betydligt. För Expressen berättar Rebecka Karlsson att kläderna var nära att förstöra hennes sånginsats.

– På genrepet i Leksand hade jag vitt på mig och då drog jag i kjolen hela tiden. Då blev det att jag sjöng surt istället. Är man inte bekväm blir det sämre, säger hon till tidningen.

Den vita kavajen som först var tänkt byttes ut mot en svart klänning under genrepet, och till sist blev det en vit klänning som blev det slutliga klädvalet i direktsändningen av Melodifestivalen.

Så har Rebecka ändrat numret

Inför duellen mot Arvingarna i Andra chansen har Rebecka återigen tänkt om gällande klädvalet. På scen under kvällens direktsändning bär hon en svart byxdress med glitterskärp.

– När man väl ska stå där på lördag ska allt vara perfekt och känns det inte perfekt kan man inte leverera ett bra framträdande. Men nu känns det bra, säger Rebecka till Expressen.

Förutom ändringen av kläder har Rebecka Karlsson gjort ett par andra åtgärder för att få hennes nummer att bli så bra som möjligt. Bland annat har hon finslipat på sången, men också tagit in två nya dansare, berättar hon för Expressen.

I framträdandet under deltävlingen hade Rebecka en boxare och en balettdansös på scen. Nu har hon lagt till ännu en boxare och en balettdansös. Något hon beskriver ska ”stärka kämpaglöden och frihetskänslan”.

FOTO: TT/Claudio Bresciani, TT/Robin Lorentz-Allard

Annons