Efter otäcka upptäckten – Jocke och Jonnas avslöjande om bebisen

Gravida Jonna Lundell känner inte sin bebis i magen och det har oroat henne under en längre tid. Nu berättar hon om besöket på akuten och beskedet som fick henne att pusta ut.

Makarna Jonna Lundell, 23, och Joakim Lundell, 32, blir föräldrar i år, och på deras Youtube-kanal får fansen följa deras resa mot att bli mamma och pappa till en liten pojke. Paret försökte skaffa barn i fem år innan drömmen äntligen slog in, men vägen dit har inte varit enkel.

Jonna har nu kommit halvvägs in i graviditeten och än så länge har allt gått bra – förutom den senaste tiden. I en Youtube-video berättar Jonna att hon börjat bli orolig för bebisen.

– I natt så drömde jag att jag blev av med alla mina tänder och då berättade Jocke att han hade hört någonstans att då är man orolig över någonting, säger Jonna.

Hon berättar att hon egentligen är helt medveten om vad det är som gjort henne orolig.

– Varför jag drömmer det här är uppenbarligen för att jag har ju inte känt bebisen än och det är någonting jag går och grubblar över. Vissa kan känna det i vecka 14 eller någonting, andra kanske känner det i vecka… ja men 26, alltså jag vet inte. Men det är så här olika för alla liksom, säger hon.

Samma dag som videon kom ut lade Joakim ut en bild på Snapchat med texten ”Har hänt lite tråkiga saker i dag vilket ledde till en heldag på sjukhuset, så ni vet varför vi är lite off…”. Texten fick fansen att bli oroliga och i kommentarsfältet på Youtube var det flera som hoppades att sjukhusbesöket inte hade något med bebisen att göra.

”Såg på jockes snapchat att det har hänt någonting där de åkt till sjukhuset. Jag hoppas allt är bra, och att det inte har någonting att göra med bebisen”, skrev en person.

Efter beskedet om sjukhusbesöket blev det helt tyst från Joakim och Jonnas håll. Men nu öppnar de upp sig om vad det var som hände.

– I natt så fick Jonna väldigt ont i magen och fick smärtor, grät väldigt mycket. Och jag sade att vi skulle åka in till akuten, men hon ville åka på grund av att hon kände sig larvig för att vi redan hade varit där en gång och vad folk skulle tycka, säger Joakim i en ny Youtube-video.

– Men nu i dag har Jonna fortfarande inte gått upp ur sängen och hon mår väldigt dåligt. Jag känner att nu är det dags att åka in. Även om det inte är någonting så vill jag att Jonna ska se att barnet mår bra, fortsätter han.

Paret åkte in till akuten och blev skickade vidare till en gynekolog.

– Jag är helt mållös, jag vet inte vad jag ska säga. Läkaren var lika orolig som oss och bara ”men gumman, har du inte känt några rörelser, ingenting, inga sparkar?”, säger Jonna.

– Jag kan knappt andas. Jag är så nervös att jag vet inte ens vad jag heter, säger Joakim.

Efter ett ultraljud fick de veta att barnets hjärta slår. Men de fick också veta att barnet inte rör sig i magen.

– Det var verkligen superskönt att se att hjärtat dunkade. Men det som var lite läskigt var också att det visade sig att ungen inte rörde på sig. Så det tyckte jag var väldigt obehagligt och man funderar ju väldigt mycket över det nu i stället och de tog inga tester på det nu eftersom vi ska på rutin-ultraljud nu nästa vecka. Men hjärtat tickade på jättefint och sådär, så det var en väldig lättnad, säger Jonna.

Jocke och Jonna Lundell blev ett par 2013.

Idag väntar de sitt första gemensamma barn som beräknas födas i oktober.

Det var i början av året som Jonna och Jocke visade upp glädjen när de fick reda på att de var gravida.

Jocke och Jonna gråter tillsammans efter de förstått att de är gravida. 

De har tidigare delat med sig av sina svårigheter att bli gravida.

Jonna och Joakim Lundell på Rockbjörnen 2017.

Paret Lundell på en galatillställning 2017.

Youtube-stjärnorna Joakim Lundell och Jonna Lundell i sitt hem.

Paret på Guldtuben 2017.

Vimmel från Guldtuben 2017.

HETAST PÅ HÄNT TV: LANCE HEDMAN GRAAF om tuffa uppväxten: “De var så elaka”

LÄS OCKSÅ: Efter skräckupptäckten – gravida Jonna Lundell om nya bakslaget: ”Helvete”

LÄS OCKSÅ: Jonna Lundell visar upp sitt magiska barnrum: ”Drömt om i flera år”

Foto: Youtube