Artikeln innehåller reklamlänkar

Efter olyckan – 106-åriga bloggaren Dagny till sjukhus igen

Dagny Carlsson tuffa hälsobesked mitt i sommaren

I början av året blev 106-åriga bloggaren Dagny Carlsson påkörd av en bil och fick vårdas på sjukhus. Nu har besked kommit om att Dagnys Carlsson efter olyckan drabbats av influensa – och återigen vårdats på sjukhus.

Dagny Carlsson, 106, är känd som världens äldsta bloggare. I början av januari råkade hon ut för en olycka och fick under en tid vårdas på Danderyds sjukhus.

Annons: Bärbar mobilladdare med inbyggd ficklampa – fynda den här! (länk till Aller media shop)

sin blogg berättade Dagny Carlsson om händelsen.

Jag tog min vanliga promenad på eftermiddagen och när jag på återvägen var alldeles i närheten av mitt hem blev jag på övergångsstället på min gata påkörd av en vårdslöst kvinnlig bilist. Jag hamnade på motorhuven och ramlade handlöst ner på asfalten. Om jag varit lika skör som många gamla tanter är hade jag brutit både armar och ben.”

Sedan olyckan har Dagny Carlssons vän Elena som uppdaterat bloggen och berättar för följarna om Dagnys tillstånd. Bara några dagar efter olyckan skrev  Året runt att Dagny Carlsson fått tillstånd från sjukhuset att gå på smygpremiären på biografen Zita av dokumentären om henne själv; Dagny – om jag sätter mig ner nu dör jag. 

Dagny fick influensa

Men nu har vännen Elena skrivit ett inlägg på Dagny Carlssons blogg där hon berättar att Dagny fick lunginflammation och att premiärbesöket tog på krafterna.

Hon hade fått lunginflammation och det kanske inte var så lämpligt att låta henne åka till smygpremiären av den nya dokumentären direkt från sjukhuset, klädd i tunn spetsklänning och att kort efter det vara gäst i Skavlan. Hon kände sig bättre och var ett par dagar hemma men drabbades av influensa och fick åka tillbaka till sjukhuset“, skriver Elena på Dagny Carlssons blogg.

Hon fortsätter:

Nu är Dagny hemma igen och blir bara piggare och piggare för varje dag, men det har tagit på krafterna och hon orkar inte sitta vid datorn, läsa kommentarer och skriva inlägg. Rätt var det är kommer hon att piggna till ordentligt och börja skriva inlägg. Jag kan inte lova när men hon kommer tillbaka till er, läsare och trogna följare.

LÄS MER: 106-åriga Dagny Carlssons glädjebesked efter olyckan

LÄS MER: 106-åriga bloggaren Dagny Carlsson i bilolycka – vårdas på sjukhus

FOTO: IBL

Senaste nytt