TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Efter nya anklagelserna – TV3 avbryter allt samarbete med profilen: "Inte acceptabelt"

31 okt, 2017 
https://image.hant.se/image-4950803?imageId=4950803&width=1320&height=689
Malin Ljung
TV3 avbryter allt samarbete med en av sina profiler efter att flera medarbetare vittnat om oacceptabelt beteende av personen. "Det är helt enkelt ett beteende som inte ses som acceptabelt", säger Jessica Sjöberg som är övergripande pressansvarig på MTG till Hänt.se.
Annons

TV3 väljer att avbryta allt samarbete med en av sina programledare. Detta efter att flera personer med insyn i produktionen den senaste tiden anklagat profilen för ”oacceptabelt beteende”.

En av dem är inslagsproducenten Jenny Appelgren som arbetat tillsammans med programledaren. Hon uppger till Aftonbladet att hon grät sig till sömns efter arbetsdagar med personen.

– Det var en pågående mobbing. Som inslagsproducent är du i en väldigt utsatt position och får mycket skit. Han terroriserar, mobbar, förminskar, förtrycker sina kollegor. Han är ondskan själv. Ledning har vetat om detta länge, säger hon.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Andra personer som tidningen varit i kontakt med beskriver det som den ”värsta arbetssituationen” de varit med om. Flera personer med olika befattningar inom produktionen vittnar även om att de fått ta emot indirekta, aggressiva hot, samt nedvärderande kommenterar.

Annons

En annan person med koppling till produktionen skriver på sina sociala medier att programledarens beteende till slut ledde till att de filmade arbetssituationen. Men trots de många vittnesmålen hände ingenting.

”Till slut fick vi lov att filma honom när det gått för långt att folk mådde dåligt varje dag på jobbet. Han blev konfronterad många gånger, men det var inte han som rök, det var alla andra”, skriver personen.

Jessica Sjöberg, övergripande pressansvarig för MTG, säger till Hänt.se att anklagelserna mot profilen nådde programledningen för en dryg vecka sedan.

– Vi har tittat på dem och kommit till slutsatsen att de är av tillräcklig art för att vi ska välja att inte fortsätta samarbetet med den här profilen. Vi förnyar alltså inte kontraktet, säger hon.

Sjöberg vill inte gå in på hur diskussionerna mellan MTG och den berörda profilen gått. Hon vill eller inte uttala sig hur personen ifråga ställer sig till anklagelserna.

Annons

– Där respekterar vi den personliga integriteten, säger hon och fortsätter:

– Det har inte kommit in någon polisanmälning, det är inte av sådan art. Men det är helt enkelt ett beteende som inte ses som acceptabelt.

Flera personer inom produktionen har vittnat om händelser som ska ha skett för flera år sedan, men de upplever att det inte blev någon förändring trots att de larmade om arbetssituationen.

– Mycket av det som kommit upp nu rör sig om saker som inträffat för ett antal år sedan, då ska det ha kommit upp på tapeten och man har pratat med personen och det ska efter det ha blivit bättre. Men för den nuvarande programledningen på TV3 så kom det som nyheter i slutet av förra veckan, det är nya personer som tagit detta beslut, säger Sjöberg.

Kommer beslutet att att avbryta samarbetet med personen påverka programtablån eller framtida produktion? 

– Det vill jag inte gå in på, men vi har inte förnyat samarbetet.

FOTO: Ibl

 

Annons