LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Efter missfallet – Anitha Clemence om 8-åriga dotterns sorg

08 jun, 2019 
AvAgnethe Alm
Anitha Clemence om dottern Pennys sorg efter missfallet.
Anitha Clemence och pojkvännen Joel Åhlén-Nyström väntade sitt första gemensamma barn, men graviditeten resulterade i ett missfall. Sorgen efter det tragiska beskedet var stor – särskilt hos Anithas åttaåriga dotter Penny. Nu berättar Anitha om sin dotters stora sorg.
Annons
Ellinor kämpar på med amningen: ”Psykiskt svårt”Brand logo
Ellinor kämpar på med amningen: ”Psykiskt svårt”

Snart tre år har gått sedan Anitha Clemence, 40, skilde sig från exmaken Calle Schulman, 38. Idag har både hon och Calle gått vidare och hittat kärleken på varsitt håll. Anitha i 11 år yngre pojkvännen Joel Åhlén-Nyström, 29.

Under en period har Anitha och Joel haft diskussioner om huruvida de vill skaffa barn eller ej. Joel har varit 100 procent säker, medan Anitha känt mycket tvivel. I januari berättade hon i podcasten Jag vill ha barn att hon inte var helt säker på att hon ville ha ett till barn. Sedan tidigare har hon barnen Penny, 8, och Tom Allan, 5, från förhållandet med Calle Schulman.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det har verkligen varit en 50/50 process för mig hela tiden. Jag är ju liksom färdig på ett sätt och skaffar vi barn så är det Joels bebis, förklarade hon i podden och fortsatte:

– Jag har verkligen inte vetat om jag vill ha mer barn. Sen vet jag att om jag säger nej till det här tidsbestämmer jag vår relation. Vill jag det? Nej, det vill jag ju inte på ett sätt.

Annons

Anithas känslosamma ord efter missfallet

Trots tvivlet blev Anitha Clemence blev gravid. Men innan hon hunnit dela med sig av nyheten hann det hela sluta olyckligt. I ett inlägg på Instagram berättade hon att hon varit gravid, men fått missfall.

Nej, det kanske inte riktigt var så här jag såg det här inlägget framför mig. Att jag och Joel skulle berätta att vi väntar barn och hur jävla härligt det var. Men det blev inte så. Jag fick igår reda på under Kub-undersökningen att bebisen inte hade några hjärtslag längre, att jag fått missfall och att det känns piss”, skrev hon i inlägget.

”Blev så otroligt ledsen”

Det ledsamma beskedet tog hårt på Anitha och familjen, som tillsammans delade en stor sorg. I podcasten Nu ska du få höra berättar Anitha att dottern Penny var den som blev allra ledsnast. Det är när podd-kollegan Malin Gramer, 41, undrar om barnens reaktion som Anitha talar ut om dotterns sorg.

– De blev jätteledsna, framför allt Penny. Det var tufft tycker jag. Hon blev jätteledsen. Det tyckte jag nog var hårdast ur personligt perspektiv att hantera, för jag blev så otroligt ledsen av att se henne så ledsen.

FOTO: TT/Eero Hannukainen, Instagram

Annons