Efter läkarens tuffa besked – Sanna Nielsens ord till Linda Bengtzing

Sanna Nielsen och Linda Bengtzing

Linda Bengtzing delade under lördagen med sig av läkarens tuffa besked.
Nu stöttar flera kollegor artisten med fina ord och hyllningar.
Kalle Moraeus starka ord om Sanna Nielsen: "Makalös"
0:30

Efter reklamen: Kalle Moraeus starka ord om Sanna Nielsen: "Makalös"

(0:30)

Slå på ljud

Linda Bengtzing, 48, har en otroligt framgångsrik karriär bakom sig och har kommit att bli en av våra mest folkkära artister. Inom hennes genre som är pop och schlager har hon varit en av de största under många år.

Hon har medverkat i Melodifestivalen hela åtta gånger sedan 2005 med bidrag som Alla flickor och Jag ljuger så bra som blivit riktiga klassiker. Nu senast ställde hon upp 2022 med låten Fyrfaldigt hurra!

Under lördagen delade hon med sig om en tuff sjukdomskamp som hon tampats med – flera kända namn dyker då upp i hennes kommentarsfält och stöttar artisten.

Lindas öppna ord om läkarens tuffa besked

I ett öppenhjärtigt inlägg på Instagram berättar hon för första gången vad hon kämpat med de senaste månaderna. Linda fick nämligen ett besked från läkarna att de hittat en knöl i hennes bröst som de akut behövde undersöka.

Min historia är min & jag har haft & har en tuff tid.Tre generationer kvinnor i min släkt bakåt har drabbats av bröstcancer. Med goda resultat men ändå..Därför missar jag ALDRIG en mammografi & är smärtsamt medveten om alla kvinnor runt mig som drabbas & kämpar mot sin bröstcancer. Efter min ett år (pg.a covid) sena mammografi levde jag på utan oro för senaste tillplattningen. Åkte på semester i Spanien i juni och redan efter några dagar damp ett sms ned. Man hade hittat en knöl i mitt ena bröst som akut behövde undersökas.” skriver Linda och fortsätter:

Jag hade tre v. kvar på semestern. Det blev en mardröm. Jag gick från dödsångest till kämpaglöd till acceptans. Önskar idag att jag åkt hem för uppföljning för de veckornas väntan satte sig på min hjärna, hjärta och liv.”

Sanna Nielsen stöttar Linda – efter tunga beskedet

Hon berättar vidare att hon nu är friskförklarad och att känslan var helt underbar och resulterade i en riktig känslostorm. Nu har hon gått ihop med företaget HEALTHYCO för att hjälpa till i kampen mot bröstcancer.

Kanske få en kvinna till att inte missa sin mammografi. Att lära oss klämma mellan mammografierna. Lära känna våra bröst och låta de 8000 kvinnor som drabbas varje år gå hem med ett friskintyg i handen.”

Kommentarsfältet fylldes snabbt av hundratals stöttande röster. Bland de som visar sin kärlek till artisten finns andra kollegor – bland annat Sanna Nielsen som kommenterar flera röda hjärtan under bilden.

Även Tess Merkel Solomons, Tobbe Blom och artisten Dinahnah visar sin kärlek till Linda.

Starka vän" skriver Idol-vinnaren Tusse.

FOTO: Rickard Nilsson/TT/Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN