Efter läkarens ord – därför tvingades Suzanne Sjögren sluta på TV4

Efter läkarens ord – därför tvingades Suzanne Sjögren sluta på TV4

Hon har gått segrande ur sin dotters cancer och hon är på god väg att komma ur sin egen utmattning. Tv-profilen Suzanne Sjögren är tillbaka i matchen - starkare än på länge.

Hur står det till världens bästa Suzanne?

– Det står jättebra till. Jag är på plats i Kroatien och jobbar med Handbolls-VM för min nya arbetsgivare Viasat. Jag njuter av varje sekund.

Du sa nyligen upp dig från TV4 eftersom du blev sjuk av klimatet där. Hur illa var det?

– Det var nog inte klimatet, det var snarare mina arbetstider i kombination med hur mycket jag hade på mina axlar privat som gjorde att musten sögs ur mig. Jag hade morgonpassen och gick upp halv tre på nätterna. De flesta som jobbar sådana tider går hem och sover två tre timmar mitt på dagen. Jag kunde inte det, vi har tre barn, elva hästar, tre hundar, en kanin och en hamster. När jag klev av mitt pass så var det full fart fram till åtta då jag däckade med barnen. I längden blev det slitsamt.

LÄS OCKSÅ: Suzanne Sjögren: ”Läkaren missade min dotters cancer”

Vid två tillfällen kollapsade du i bilen. Ena gången var du ”borta” en timme. Andra gången 40 minuter. Vad sa läkarna?

– När de hade uteslutit allt dödshotande kom de fram till att jag var utmattad. Jag fick en reprimand: ”Passa dig nu – kör du slut på dig så är det lång väg tillbaka”. Jag tror att jag drog

i nödbromsen i rätt tid, faktiskt. Mitt nya liv började för några veckor sedan. Det känns som att rullgardinen framför mina ögon rullats upp. Förut var jag konstant trött och långsam i huvudet. Jag somnade överallt, det räckte med att jag satte mig på en stol. Nu, för första gången på jag vet inte hur länge, kan jag ligga rastlös mitt i natten för att jag inte kan sova därför att jag är utvilad. Det är sjukt! Jag känner mig äntligen normal, ha ha.

Förutom din utmattning har din dotter haft cancer. Mår hon bra nu?

– Ja, men jag lever alltid med vetskapen om att det kan komma återfall. Läkarna säger att eftersom det gått så lång tid nu så är faran över, men någonstans finns alltid den där lilla medvetenheten om att cancerhelvetet kan bestämma sig för att dyka upp i en annan form. Jag får lära mig att leva med det.

Hur har du präglats av oron som du haft för din dotter?

– Jag är coolare idag. Sådant man inte dör av eller som är potentiellt livshotande – ett brutet ben till exempel – hetsar jag inte upp mig för. Förut var jag hönsmamma. Nu är jag mer: ”Hoppsan hejsan, vi gipsar och så blir det bra”.

Vilket är ditt starkaste karaktärsdrag?

– Det är nästan jobbigt att svara på den frågan för mitt starkaste karaktärsdrag har alltid varit att jag är jag är väldigt glad och optimistisk. Det är det som fått stryka mest på foten när jag inte mått bra. Jag har inte varit så glad de senaste åren. Det är nästan jobbigt att erkänna det. Både min skarpsynta dotter och min blivande man har noterat att jag inte är så glad som jag brukar. Det är klart att det gör mig ledsen. Successivt hoppas jag att det ska komma tillbaka, det som jag tycker mest om med mig själv.

Vad gör din kille Pontus älskvärd?

– Jag har aldrig träffat någon som Pontus. Han är annorlunda på så många sätt. Han kan få mig att skratta som ingen annan, men jag har också lust att slå ihjäl honom ibland. Han får mig att pendla mellan ytterligheter på ett positivt sätt.

Träffades ni på krogen?

– Nej. Jag hade börjat rida på gamla dagar. Och tränade för honom. Det var ingenting som sa klick direkt. Det växte fram.

När var det här?

– För snart sju år sedan.

Blir det bröllop snart?

– Ja, det hoppas jag. Det har blivit en pengafråga. Gården vi köpt behöver mycket restaurering. Vi har nallat på giftermålsbudgeten. När det finns kapital så blir det ett stort och härligt bröllop. På gården, så klart!

Vad är det första du gör när du kommer hem från jobbet?

– Byter om från programledarkläder till bondeoutfit.

Är du lika hästtokig som Bonde-Sigrid i Bonde söker fru?

– Ja, det är jag!

Vad roas du mer av?

– Böcker, musik och mina barn.

Till vilken plats brukar du drömma dig bort?

– Det är nog fifty-fifty mellan vita stränder och Alperna. Jag älskar att åka skidor.

Är Zlatan en diva?

– Det är klart han är. Fast det tycker jag att han kan få vara. Zlatan är Zlatan och vi älskar honom för att han är Zlatan.

Tillhör du galningarna som inte har mössa fast det är vinter?

– Gud, nej! Jag har mössa, vantar och dunjacka in i april.

Vad har du helst på frukostmackan?

– Ägg.

Slutligen Suzanne, vad gör din dag?

– Det är naturligtvis mina barn, men hur ska jag säga det utan att det låter präktigt?

LÄS OCKSÅ: Därför tvingas TV4-profilen byta kläder – i direktsändning

FOTO: Ibl, Tv4

FRÅN FÖRSTASIDAN