Artikeln innehåller reklamlänkar

Efter kritiserade bilden – Kenza Zouitens nya ord till följarna

Kenza Zouiten om amningsbilden

Kenza blev mamma till lille Nikola i juni och har sedan dess delat med sin av bilder på sonen i sociala medier. Men efter att influencern lagt upp en amningsbild på Instagram reagerade följarna starkt – nu svara Kenza på kritiken efter amningsbilden.
Kenza Zouitens första ord om förlossningen: ”Väldigt chockad”
Slå på ljud

Bloggaren och influencern Kenza Zouiten Subosic, 28, avslöjade i början av 2019 att hon och maken Aleksandar ”Aleks” Subosic, 34, skulle bli föräldrar. Glädjen var extra stor då paret länge försökt få barn.

Den 14 juni föddes äntligen Kenzas och Aleks son, som heter Nikola. På Instagram skrev Kenza om det glada beskedet.

”Den 14 juni kl 05:06, kom den här pojken till världen och förändrade våra liv för alltid. Allt gick bra och vi är sååå kära i honom. Det är svårt att tro att han faktiskt är här, att jag fick bli en mamma efter allt. Han var värd all väntan, kamp och smärta. Tack för att du valde oss som dina föräldrar, vi lovar att alltid älska och skydda dig”, skrev Kenza till en bild på sig själv tillsammans med sonen.

ANNONS: Redo för sol, bad och picknick? Fynda sommarens bästa picknickfilt här! (länk till Aller media shop)

Efter att Kenza häromdagen lagt upp en bild på Instagram, föreställande sig själv när hon ammar Nikola, fick hon motta hård kritik av följarna. Vissa var upprörda över att hon ammade offentligt, andra upprördes över att hon la upp en bild på Nikolas matstund på Instagram.

Det handlar om respekt. Vi människor, till skillnad från djur, har valet och förmågan, att visa hänsyn till andra omkring oss. Vi är sympatiska, kan tänka på konsekvenser och andras känslor mer. Jag är mamma men jag sitter inte o flashar med pattarna hur som helst för det. För extremt många personer så ÄR bröst ngt intimt och privat”, skrev en annan person som blivit stött av Kenzas amningsbild.

Bilden har idag över 180 000 likes och över 6 000 kommentarer, varav de flesta uttrycker stöd för Kenza.

Följarna tar fokus från amningsdebatten

Sajten Bloggbevakning har skrivit om Kenzas amningsinlägg. I kommentarsfältet har det uppstått en diskussion om huruvida Kenzas bild är ”för fixad” och flera personer har en teori om att bloggerskan har tagit mängder av bilder för att sedan välja ut och posta den snyggaste.

På sin Instagram story svarar nu Kenza på kritiken.

Hate to break it to you, jag tog EN. För att skicka till min man och visa att vi tagit en matpaus på hamburgerstället. En vecka senare ville jag posta den på min Instagram för att jag tyckte att det var en fin och mysig bild på mig och Nikola”, skriver Kenza och fortsätter:

Jag postar även ”fula” bilder på min story, utan smink, mindre smickrande vinklar, etc och det har ni säkert inte missat, så att påstå att allt är planerat osv för att få likes är inte sant. Så tråkigt att folk tar fokus från det som verkligen spelar roll i hela amningsdebatten och bara försöker hitta fel. Så jäkla trött på det.”

Kenza skriver också att hon naturligtvis väljer den bästa bilden från de tillfällen hon tagit fler än en bild.

Det är jag väl ändå inte ensam om? Tycker fan att jag är bra på att visa både fixat och ofixat och därför är det så tråkigt när folk sitter och skriver saker om mig som inte ens stämmer”, skriver Kenza.

FOTO: Youtube, Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN