LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Efter kritikstormen – Zara Larsson i krismöte med H&M

01 mar, 2017 
AvMagdalena Divina Khodr
Efter att Zara Larsson meddelade att hon skapat en egen kollektion i samarbete med H&M, möttes hon av hård kritik av sina följare som ifrågasatte svenska klädjätten som tidigare varit föremål för barnarbete. Nu kallar Zara själv till krismöte med H&M.
Annons

Det var i torsdags som Zara Larsson, 19, glatt avslöjade att hon gett sig in i modebranschen och skapat en egen merchkollektion.

– Så glad över att få kunna avslöja mitt samarbete med H&M! Ute maj, håll utkik!, skrev hon på sin Instagram.

Men även om majoriteten av hennes fans tjuter av glädje och välkomnar den nya kollektionen med öppna armar, finns det samtidigt fans som inte var lika optimistiska till samarbetet.

”Detta är hysteriskt. Du är en så stark kvinna Zara, men trots det väljer du att stödja världens största kedja som använder sig av s.k sweatshops, där framförallt unga kvinnor sätts i arbete under helt löjliga, icke-humana villkor. Hur fan kan du stödja sånt skit?”, skriver en följare.

Hon uppmanas även göra något gott av samarbetet:

”Kul grej förstår jag! Vet du vad du borde göra ? ta reda på vilka kvinnor i Indien som har fått slita för att tillverka kläderna, och skänka pengarna till dom!! Fatta vilken jävla cool grej att göra. Fempower!!”, tipsar en följare.

Annons

https://www.instagram.com/p/BQ2Zf0YAjb-/?taken-by=zaralarsson&hl=en

För Hänt TV berättar Zara Larsson att hon tar kritiken på allvar. För att diskutera saken närmare har hon bokat ett privat möte med H&M som ska äga rum under onsdagen.

– Jag är glad att du frågar för jag tycker att det här är jätte-relevant. Det är för jävligt om det är så att de använder sig av barnarbete, jag hoppas verkligen att de kommer att göra någonting åt det här på riktigt. Jag ska faktiskt träffa H&M imorgon och prata om det här för jag tycker att det är någonting som är viktigt för mig.

Zara berättar att hon tog upp dessa frågor innan hon skrev under samarbetet som inleddes för ett halvår sedan.

– Just det här med barnarbete, kvinnor och hur de behandlas i affärerna. De har ju en plan, men sen är det så att H&M är ett sådant stort företag och de här små fabrikerna är det svårt att hålla koll på. Vi är medvetna nu om vad vi vill ha för arbetsförhållanden och att det ska vara miljövänligt och det ska vara jämställt, så jag hoppas verkligen att det kommer att göras något åt saken, säger Zara bestämt.

Annons

Hon påpekar även att det inte bara är H&M, utan flera andra stora klädkedjor, som distribuerar i dessa fabriker. Huruvida det kommer bli fler möten i framtiden utöver dagens är oklart.

– Vi får se, sen får vi se om det blir något mer samarbete.

Nyligen gästade Zara Larsson “Skavlan” och avslöjade bland annat detaljer om sin hemliga dejt, se klippet här nedan. 

Zara Larsson i Skavlan: Jag hittade min dejt på InstagramBrand logo
Zara Larsson i Skavlan: Jag hittade min dejt på Instagram

Av: Magdalena Divina Khodr, Johanna Bladh.

Foto: 

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons