sveriges mästerkock 2022

Efter kritiken i Mästerkocken – nu svarar Jesper Blomqvist: ”Tufft”

Jesper Blomqvist.

Jesper Blomqvist stod som vinnare i måndagens final av Sveriges Mästerkock VIP.
För Hänt berättar han nu om känslorna kring vinsten och juryns kritik.
Mischa Billing om Sveriges mästerkock VIP
0:26

Efter reklamen: Mischa Billing om Sveriges mästerkock VIP

(0:26)

Slå på ljud

Under måndagskvällen gick finalen av höstens upplaga Sveriges Mästerkock VIP av stapeln. I finalen stod det mellan fotbollslegendaren, Jesper Blomqvist, 48, och tv-profilen och floristen Karl-Fredrik Gustafsson, 36. Den sista utmaningen var att skapa en trerättersmeny som skulle få juryn ur spel. Det blev till slut Jesper Blomqvist som tog hem vinsten.

Jesper Blomqvist om vinsten: ”Oväntat overkligt”

Jesper är en van vinnare och förutom bragder på fotbollsplanen, har han för vana att kamma hem vinsten i underhållningssammanhang. Han har tidigare vunnit Let’s Dance år 2017, Mästarnas mästare året därpå och så sent som förra året tog han hem vinsten i Hela Kändis-Sverige bakar med sin före detta fotbollskollega Marcus Allbäck, 49.

I en intervju med Hänt berättar han om känslostormen kring vinsten i Sveriges Mästerkock VIP.

­­– Det känns jättebra! Nu var det så länge sendan inspelningarna så man har hunnit smälta det. Det var oväntat overkligt att vinna. Det kändes väldigt speciellt att vinna, men väldigt kul givetvis, säger han.

Vidare berättar han att vinsten i detta program var extra speciellt eftersom han har ett stort personligt intresse för matlagning.

­– Jag tycker att det är väldigt kul med matlagning och jag har en stor passion för det – det gjorde det extra kul att få vinna den här tävlingen, säger Jesper till Hänt.

Kritiken från juryn: ”Tufft”

Under säsongen har tv-tittarna fått se Jesper och de andra deltagarna kämpa i olika matlagnings-moment och de har fått ta emot både ris och ros från juryn. Vilket Jesper själv tyckte var något av det tuffaste under inspelningarna.

­– Jag kände mig ganska duktig innan men ju länge tävlingen pågick desto mer känner man hur svårt det är att laga mat och att man kanske inte kan så mycket ändå, säger han och fortsätter:

– Det som gjorde det här speciellt är att jag matlagning alltid varit en stor passion och att jag alltid tyckt om det. Det var tufft ibland att få kritik eftersom man la ner sin själ i allt man gjorde och i varje rätt man skapade. Det tog ganska hårt på oss allihop när man fick kritik av juryn.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN