Därför funderar Kenza Zouiten på att sluta blogga

​Kenza Zouiten om att sluta blogga

Kenza Zouitens läsare tycker att bloggen numera består av för mycket bilder på sonen Nikola och olika samarbeten.
Stämningen i kommentarsfältet har också blivit avsevärt sämre.
Nu avslöjar Kenza att hon funderar på att sluta blogga.

I 13 år har Kenza Zouiten Subosic varit en av våra största bloggare – men snart kan det vara slut. Det är under en ganska ordinär post på en outfit som Kenza avslöjar sina funderingar.

Allt börjar med en kommentar från en läsare. Kommentaren är skriven på engelska och kommer från en läsare som menar att hon är ledsen över hur Kenzas blogg har utvecklat sig. Läsaren lyfter hur stämningen i kommentarsfältet har blivit mycket sämre och att hon förstår att det inte är så kul att blogga då. Men hon påpekar också att på senaste tiden har bloggen mest bestått av inlägg om sonen eller olika samarbeten. Texterna har ofta varit korta och opersonliga. Det har gjort distansen mellan Kenza och läsarna större och att det därför inte är så konstigt att läsarna reagerar. Hon efterlyser mer personliga texter, reflektioner och fler inlägg från Kenzas vardag.

Därför funderar Kenza på att sluta blogga

Nu har Kenza Zouiten Subosic besvarat läsarens kommentar till inlägget på bloggen.

”Du har rätt. Den dåliga stämningen här får mig att tappa lusten att blogga. Det stjäl för mycket av min energi och mitt humör och jag har för mycket annat att stå i för att låta något sådant här dra ner mig”, skriver hon och fortsätter:

”Jag funderar på att sluta blogga, men vi får se. Just nu står jag någonstans mitt emellan och kan inte riktigt bestämma mig för hur jag ska göra. Men tack för din feedback!”

Kenza har skrivit en del personliga inlägg det senaste halvåret, men många av dem har handlar just om föräldraskapet och mammarollen. Många av dem har uppmärksammats stort och som alla mammor har hon fått både ris och ros för sina åsikter.

Många andra influencers har slutat blogga det senaste åren just för att stämningen i kommentarsfältet blivit för hätsk. Skulle Kenza Zouiten Subosic välja att sluta blogga har hon dock flera andra kanaler att fokusera på som kan fylla dess funktion. Hon har närmare två miljoner följare på Instagram och på Youtube har hon drygt 240 000 prenumeranter.