Artikeln innehåller reklamlänkar

Efter konkurserna: Lill-Babs miljonrevansch för döttrarnas skull

Barbro "Lill-Babs" Svensson tog hand om sin familj på många sätt. Trots en hårt ansträngd ekonomi under 90-talet kom stjärnan på fötter och omsatte miljonbelopp. Pengar som har gått till hennes familj.

Artisten Barbro “Lill-Babs” Svensson lämnade ett stort tomrum efter sin död förra veckan. Innan sin död sparade hon sin pension för att ge till sina döttrar, Monica Svensson, 63,  Malin Berghagen, 51, och Kristin Kaspersen, 48.

Lill-Babs gick igenom några svåra år på 1990-talet. Flera av hennes bolag sattes i konkurs och hon brottades med stora skulder. Men så småningom kom hon på fötter. Under sina sista år omsatte hon miljoner. Pengarna sparade hon för att kunna ge till sina barn.

– Om jag sparar min pension så vill jag att den ska gå till mina barn i så fall. Därför tar jag ut den och skattar för den. Och då vet jag att den går till mina barn, sade Lill-Babs förra året, skriver Expressen.

Hon hade alltid sina barns intressen i tankarna.

– När jag talade om den pensionen, då sa de att de kan låta den sitta inne så länge. Men då frågade jag: Om jag dör, hamnar de pengarna hos mina barn då? “Nej, de gör de inte”, sa hon då.

Annons:
Här är vårens mest omtalade – och viktigaste – armband (länk till Aller media shop)

Efter tre konkurser under 1990-talet hade företagen skulder på upp till 30 miljoner kronor.

I en intervju i Expressen fick hon frågan om hur mycket hon var god för.

– Inte mycket, jag jobbar fortfarande hårt för att betala skulderna från min omskrivna konkurs. Pengar är inte så viktigt för mig, men ändå kan det kännas bittert att ha jobbat som artist i 40 år och inte ha lyckats spara något. Jag älskar att skämma bort människor och eftersom jag har stor familj har det alltid funnits hål att stoppa i, sa Lill-Babs då.

Men tack vare sitt håra arbete och stora populäritet tog Lill-Babs sig upp från den svåra ekonomiska situationen. Hon slutade aldrig arbeta och stod på scenen till slutet.

Under 2016 omsatte Lill-Babs aktiebolag  1 399 000 kronor. Hennes fastställda förvärvsinkomst under samma tid uppgick till 449 600 kronor.

– Om jag tittar tillbaka har jag löst alla de här problemen som jag tyckte var så stora och oöverkomliga, sa Lill-Babs i TV4-dokumentären “Leva livet”.

Se kändisarnas hyllningar av Lill-Babs efter hennes död:

"Vila i Frid käraste Barbro. Jag vill bara säga Tack. Tack för den du var och för det du gav. Det fanns ingen som du. Som artist och människa. Det du gav oss, din publik och oss, som kom din väg. 25 år sen träffades vi för första gången. En stund sen träffades vi för sista. Du var alltid varm, välkomnande, generös, kärleksfull och såg alla. Vi hyllade dig och du hyllade oss. Du såg mig, då 12 år gammal och bjöd in mig till ditt bord och din familj efter showen. Under dessa år har vi umgåtts i många sammanhang, mest privata. Tack för din kärlek, dina peppande sms, din vänskap, ditt stöd och din person. Tack för dina barn Malin, Kristin och Monika och deras barn, som många blivit en stor del av min egna familj under åren på olika sätt. Jag älskar dig Barbro. Vi kommer sakna dig här på alla sätt. Och aldrig glömma dig.. Hoppas du får umgås med gamla vänner där uppe och skratta och att du får vila. Du gav oss allt. Din publik, och dina nära. All kärlek till din familj, dina barn, barnbarn, barnbarnsbarn och dina syskon i denna svåra stund. Tack Barbro. Vila i frid"

"Så otroligt sorgligt. Tack för all kärlek och GLÄDJE du spred till oss alla".

"Fina, kära och goa Barbro. Alltid så omtänksam och vänlig. Så godhjärtad, peppande och positiv. Du har betytt så mycket för så många. Vi kommer att sakna dig! Sov gott!"

"Älskade Barbro, sov gott!"

"En otroligt varm godhjärtad människa. Glad att jag fick lära känna dig och din kärlek var oslagbar Barbro."

"Obeskrivligt sorgligt. Jag tänker på alla dina barn och barnbarn och alla dom som fick din kärlek och omtanke varje dag. Jag som fick en liten skärva varje gång vi sågs känner mig helt tom. Förevigt i mitt hjärta"

"Öppnar dörren och ser ett snöhjärta precis utanför. Det hjärtat är för Barbro ”Lill-Babs” Svensson. Mina tankar går till hennes fina döttrar, barnbarn, släkt och nära vänner! Kärlek och kraft till er och massor med kramar"

"Fina Barbro - Vila i frid. Alla mina tankar går till alla er i familjen nu i denna svåra tid. En mer kärleksfull ängel än Barbro kan himlen inte få..."

"Finaste Barbro. Den här bilden är så vacker, den säger så mycket. All kärlek till din familj.
Sov i ro. 
Uno"

Hetast på Hänt TV: PENNY PARNEVIK om 17 år äldre pojkvännen DOUGLAS MURRAY

LÄS OCKSÅ: Familjens samtal till vännerna – Lill-Babs hastiga farväl: ”Där förstod vi att det var kört”

LÄS OCKSÅ: Lasse Berghagen om sorgen efter Lill-Babs – så minns kändisarna sin vän

FOTO: IBL

FRÅN FÖRSTASIDAN