Artikeln innehåller reklamlänkar

Efter kärlekskampen – Oscar Enestads ärliga ord i nya singeln

Oscar Enestad släpper nu nya singeln Vi var som inga andra. För Hänt berättar han om låten som handlar om att gå sin egen väg när det kommer till relationer. ”Vår kärlek är odödlig”, sjunger han.

Den tidigare FO&O-medlemmen Oscar Enestad, 22, tävlade i Melodifestivalen 2019 med bidraget I love it.  Låten handlar om hans egna relation med den 28 år äldre Cecilia Dahlbom, 50.

– Det är en kärlekslåt, om frigörelse och att man ska få älska den man vill och vara den man är. Den resan jag har gått igenom med mig och min tjej och de känslor som jag har upplevt under den här tidens gång, har Oscar tidigare berättat för Hänt.

ANNONS: Redo för sol, bad och picknick? Fynda sommarens bästa picknickfilt här! (länk till Aller media shop)

I Melodifestivalen hamnade han sist i sin deltävling, men efteråt hamnade låten trots det på flera topplistor och spelades flitigt både på radion och hemma i stugorna.

Sedan dess har han dragit sig tillbaka och för Hänt berättar han vad han har haft för sig efter Melodifestivalen.

– Jag gick in i studion och skrev väldigt mycket ny musik. Jag kände inte riktigt att det var superstress med att släppa nytt direkt efter så jag har fokuserat på att skriva nytt material som äntligen kommer nu, skriver han i ett mejl.

Oscar Enestad sjöng om flickvännen Cecilia Dahlbom

Nu släpper han nämligen den nya låten Vi var som inga andra, en låt som han själv beskriver som vemodig men ändå hoppfull.

– Folk ska känna glädje trots att det finns sorgliga inslag i den. Annars vill jag bara att folka njuta till den och ta till sig av budskapet som är att man ska våga vara som ingen annan.

Omslaget till Oscar Enestads nya låt Vi var som inga andra.

Låten handlar om att gå sin egen väg, precis som han tidigare pratat om hur han och flickvännen Cecilia Dahlbom gjort. Hans bidrag i Melodifestivalen handlade om den kamp de fått gå igenom för att få folk att acceptera deras kärlek trots åldersskillnaden.

– Man ska älska vem man vill. De andra som säger emot kan sätta sig ner, sa han till Hänt då.

Oscar Enestad och Cecilia Dahlbom har fått försvara sin kärlek många gånger. Här syns de på en av Melodifestivalens efterfester.

Oscar Enestad om nya låten Vi var som inga andra

Oscar berättar att han ofta influeras av det vardagliga livet och egna känslor när det kommer till hans låtar.

Att försöka sätta ord på känslor som man själv upplever.

För första gången sjunger han nu även på svenska. ”Hur vi vågade tro på nått, på nått som inte var som dem. För jag vet att vår kärlek är odödlig” går en textslinga.

Han kommer dock inte överge engelskan helt i framtiden.

Det kommer bli blandat med svenska och engelska förmodligen, det är lite låten i sig som får bestämma det, skriver Oscar Enestad.

Här kan du lyssna på Oscar Enestads nya låt:

FOTO: TT/Pontus Orre, TT/Karin Törnblom, Karl Anton Björkman

SENASTE NYTT!