TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Efter kaoset – TV4:s besked om Big Brothers framtid

19 feb, 2020 
Big brothers framtid
Big brother har skapat stora rubriker på sistone – med allt från rasistiska uttalanden till frivilliga avhopp.
Nu ger produktionen svar på hur de hanterar situationen.
Annons
House tour i Big Brother-huset 2020Brand logo
House tour i Big Brother-huset 2020

Det har stormat rejält kring Big Brother på senaste tiden. Bland annat har strålkastarljuset riktats mot deltagaren Sami Jacobsson som vid flera tillfällen delat bilder på sitt Instagramkonto med både kläder och tatueringar som kopplas till högerextremism. På en av bilderna på hans konto syns ett hakkors på hans egna ben. På en annan bild syns en tatuering med Nazitysklands statsvapen. Bilden lades ut så sent som förra året.

Programledarna Adrian Boberg och Helle Schunnesson meddelande under måndagen att de på grund av Samis förflutna har valt att hoppa av programmet.

– Det är deras beslut och vi respekterar det. Malin Stenbäck är vår programledare och kommer att fortsätta att ha gäster under säsongen, säger Joel Bendrik, exekutiv producent på TV4 till Aftonbladet och fortsätter:

– Sami var en offentlig person innan BB och han har berättat om sin bakgrund tidigare i intervjuer och tv-produktioner. I samtal med oss har han tagit avstånd från sin bakgrund. Det har han också berättat om i programmet. Det var grunden för vårt beslut att han skulle få medverka.

Annons

Förutom allt kring Sami har programmet kantats av flera rasistiska uttalanden. Både Kim Kamal och Isabel Pereira har tidigare varit tvungna att lämna huset efter antisemitiska kommentarer. Det var under ett samtal som handlande om Kims tidigare chef som Isabel sa att hon inte gillade judar – något hon senare bett om ursäkt för.

– Jag hatar judar, sa Isabel efter att Kim berättat att chefen var jude.

Isabel tillkallades då av Big Brother att omedelbart befinna sig i bikten, där hon blev informerad att hon längre inte fick vara med i tävlingen utan beordrades att lämna huset. Kim åkte även han ut kort därefter.

Big Brothers svar om framtiden

Flera tittare är nu upprörda över allt som händer inne i huset och Hänt har därmed kontaktat produktionen för att reda ut en del frågor.

Hur kommer ni lösa situationen nu när två av programledarna hoppat av?

– Malin Stenbäck är vår programledare och kommer att fortsätta att ha gäster under säsongen, säger Joel Bendrik ,exekutiv producent, och fortsätter:

– Malin Stenbäck är vår programledare och Moa Wallin kommer fortsätta som ständig panelmedlem. Sen kommer det att bli olika konstellationer av gäster framöver.

På frågan huruvida de hanterar alla avhopp den senaste veckan svarar de kryptiskt om framtiden.

– Just nu har vi tolv deltagare i huset och det finns plats för 16 personer. Allt kan hända.

FOTO: Cmore

Annons