Artikeln innehåller reklamlänkar

Tobias Karlsson: därför ville jag inte göra Let’s dance 2019

Tobias Karlsson i Let's dance med Magdalena Forsberg

Tobias Karlsson har fått hoppa in som ersättare i Let's dance och dansar under säsongen med Magdalena Forsberg. Nu berättar han varför han inte ville vara med från starten av programmet.

Let’s dance är i full gång på TV4 och på fredag är det dags för det tredje programmet. Inför förra fredagen fick tittarna veta att skidskytte-stjärnan Magdalena Forsbergs, 51, danspartner Fredric Brunberg, 32, var sjuk. Istället fick Magdalena dansa med David Watson, 50, som tidigare var en av proffsdansarna i Let’s dance. David Watson är även make till Malin Watson, 46, som dansade tillsammans med artisten Mendez i årets säsong.

ANNONS: Vinterblek? Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här! (länk till Aller media shop)

Tidigare i veckan meddelade TV4 att Magdalena Forsberg inte kommer att återförenas med sin tidigare danspartner Fredric Brunberg då han tvingats avbryta sin medverkan i Let’s dance på grund av personliga skäl.

Men det blev inte David Watson som fick hoppa in som ersättare, utan istället Tobias Karlsson, 41. Han har under tidigare säsonger dansat med bland annat Elisabet Höglund, Agneta Sjödin, Camilla Henemark och senast förra året med Nikki Amini. Tillsammans med tv-kocken Tina Nordström vann han hela Let’s dance 2008. Nu har han alltså chansen att ta hem glasskon igen, men att ta över efter Fredric Brunberg kommer inte att bli lätt.

– Han och Magdalena har dansat ihop i flera veckor tillsammans, och då lär man sig ju varandras mönster och man pratar samma språk. Nu ska vi börja på ett nytt språk. Det är mycket svårare att gå in med en tredje partner, det här har ju aldrig hänt förut i Let’s dance, säger Tobias Karlsson när Hänt träffar honom under repetitionerna.

Tobias Karlsson om samtalet från TV4

Då har han precis landat efter att ha varit på semester i Thailand. Det var där han fick samtalet från TV4 och frågan om han ville hoppa in. Från början hade han inte tänkt att vara med i årets säsong av Let’s dance.

– Det går väldigt mycket tid till de här säsongerna. Jag föreläser ju jättemycket, jag tycker det är fantastiskt, roligt, viktigt att sprida det budskapet om allas lika värde och utanförskap. Då kan man inte göra det här varje säsong, för då försvinner den tiden och det tycker jag är viktigt. Det här är ju fantastiskt kul, men vissa saker får gå före ibland. 

När han hörde att det var Magdalena Forsberg som skulle bli hans partner kunde han dock inte låta bli att tacka ja.

– Nu är det bara så kul att göra det här, och jag är med på tåget till hundra procent.

Hyllar Magdalena Forsberg i Let’s dance

Tobias hyllar sin nya danspartner och säger att det krävs en speciell inställning för att klara av så många byten av danspartner på så kort tid. Magdalena Forsberg i sin tur är inte sen att hylla Tobias Karlsson tillbaka och hon vet precis vad som är hans starka sidor.

– Tobbes energi och kunskap är fantastisk, säger Magdalena och ger Tobias en stor kram.

Let’s dance sänds på fredagar 20.00 på TV4 och TV4 Play.

LÄS MER: Dansen räddade Tobias Karlssons liv: ”Jag undrade om det fanns en annan väg ut”

LÄS MER: Har högst lön i Let’s dance – tjänar miljoner mer än tvåan

FOTO: TT/Karin Törnblom

Senaste nytt