LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Efter homofobryktena – här tar Måns Zelmerlöw ställning för HBTQ

31 jul, 2015 
Lotta Hofström
Efter fadäsen i "Pluras kök" har Måns Zelmerlöw dragits med ett rykte om att vara homofob. På Pridefestivalens schlagerkväll markerade ETC-hjälten en gång för alla vart han står. "Det var HBTQ-rörelsen som först tog mig till sitt hjärta och började stötta mig", säger Måns Zelmerlöw.
Annons

Måns Zelmerlöw, 29, har sedan ett klumpigt uttalande i “Pluras kök” fått leva med ett rykte att han skulle vara homofob. Men när ESC-hjälten klev upp på scenen för att avsluta torsdagens Schlagerkväll på Pridefestivalen var allt glömt och förlåtet. HBTQ-publiken tog emot Måns Zelmerlöw med rungande applåder och busvisslingar!

– Tack för allt stöd som ni har gett mig under mina tio år som artist. Ni var de första som tog mig till er och jag är helt säker på att jag aldrig hade kommit så här långt om det inte vore för er, sa Måns Zelmerlöw från scenen.

4.04907219
Måns Zelmerlöw hyllar HBTQ-publiken. Foto: Eero Hannukainen/All Over Press

Måns Zelmerlöw menar att HBTQ-rörelsen alltid varit viktig för honom.

– Den har betytt jättemycket under hela min karriär. Det var HBTQ-rörelsen som först tog mig till sitt hjärta och började stöttade mig. De valde mig till årets nykomling och årets artist rätt tidigt, säger Måns Zelmerlöw till Nöjesbladet.

Andra läser också:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons