Efter frågan i Nyhetsmorgon – tittarnas ilska mot SF Bios ändring

Tittarna rasar efter inslaget om SF:s nya logga i Nyhetsmorgon

I Nyhetsmorgon under tisdagen diskuterade Soraya Lavasani och Sebastian von Sivers det stora namnbytet som SF Bio nyligen gjort. Samt tar upp folkets enorma missnöje över nya loggan.

 

I måndags var Nyhetsmorgon snabba på bollen att ta upp diskussionen kring att SF Bio nu har bytt namn till Filmstaden och därmed bytt ut sin klassiska logga efter nästan 75 år. Nyhetsmorgon vände sig till Facebook för att ta reda på vad deras tittare tyckte om förändringen. Där delade de en bild på den nya loggan och bad tittarna berätta vad de tyckte. Snabbt fylldes kommentarsfältet med åsikter kring förändringen och tittarna är utan tvekan missnöjda.

“Tragiskt. Det är en av de fulaste logo jag sett. Gör om och gör rätt. Kan ordna en bättre i paint på 2 minuter…”, skriver en av tittarna i kommentarsfältet.

“Man kan ju inte bara byta något som har funnits så länge. Helgerån!”, skriver en annan.

“Det fulaste jag sett”, skriver en tredje.

Det blev en stor snackis och under tisdagen togs bytet av namn och logga på biografkedjan upp av programledarna Soraya Lavasani och Sebastian von Sivers i TV4:s Nyhetsmorgon.

– SF Bio byter nu logga och folk är väldigt, väldigt missnöjda över det här, säger Sebastian von Sivers i Nyhetsmorgon tisdag.

Med sig i tisdagens Nyhetsmorgon har Soraya Lavasani och Sebastian von Sivers en panel som diskuterar folkets missnöje med den nya titeln och loggan. De är överens om att loggan är tråkigare än den förra, men har en underton som säger att folket överreagerar.

Sedan många år tillbaka har SF Bio varit den största biografkedjan i Sverige och människor över hela landet är bekanta med namnet. Men förra året kände bolaget att det var dags att kliva in i en ny era och därmed byta namn. Och hösten 2017 gick SF Bio ut med nyheten att de skulle byta namn till Filmstaden och därmed också byta ut den traditionella loggan som synts på bio-dukar över hela landet i alla år.

– Historien som ett SF-företag är vi stolta över, och nu går vi in i en ny era. I alla våra städer verkar vi redan i dag under biografnamnet Filmstaden och i några städer finns också några biografer med eget namn, till exempel Rigoletto, Royal etc. som vi kommer att behålla. Bytet av namn kommer därför att ske väldigt odramatiskt då våra kunder och samarbetspartners redan är väl bekanta med våra biografnamn. Nu är det dags att lyfta fram varumärket Filmstaden – symboliserat av ett ”F” – i stället för ”SF”, säger Marcus Lorendal, VD på SF Bio.

LÄS OCKSÅ: Därför försvinner TV4-meteorologen Ulrika från Nyhetsmorgon

LÄS OCKSÅ: Tittarna rasar efter Tilde de Paula Ebys ord i Nyhetsmorgon

Foto: TV4