TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Efter förra årets flopp – Loreens diss mot Melodifestivalen

28 jan, 2018 
AvJonna Friberg Wennerberg
Loreen Talhaoui deltog i Melodifestivalen förra året, dock gick det inte hela vägen för henne. Nu berättar hon varför hon inte ville vinna.
Annons

Nästa vecka går Melodifestivalen 2018 av stapeln och det är laddade artister som alla slåss om en plats i finalen. Loreen Talhaoui, 34, har deltagit i musiktävlingen två gånger och är en av få som vunnit hela Eurovision Song Contest. Om hon kommer ställa upp igen är en obesvarad fråga, visst saknar hon Melodifestivalen men just den delen som handlar om att vinna är ingenting hon saknar.

– Jag saknar en viss del av Melodifestivalen jag gillar samhörigheten och människorna jag jobbar med. Om du frågar mig om jag saknar tävlingsmomentet så absolut inte, säger Loreen till Hänt.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Det där med att tävla i musik är ingenting som faller artisten i smaken, mest för att hon tycker att det inte går.

– Det går ju egentligen inte att tävla i musik, vi gör det och det är en kul grej men det finns ingen som kan döma vad som är bra och inte bra musik. Man ger sitt yttersta och utav respektskäl så går det inte, alla är vinnare liksom, säger hon.

Annons

Förra året deltog Loreen i Melodifestivalen med låten “Statements” som stack ut från mängden, just för att hennes framträdande var ett statement. Hennes nummer delade Sverige i två läger, ena sidan ifrågasatte det och den andra halvan älskade det.

– Jag tror att de förstod vad jag ville få fram, men jag visste ju någonstans att det här som jag gör gör jag ju inte för att vinna utan det här är något som jag vill prata om, något jag vill kommunicera som jag tycker är viktigt att alla artister och kreatörer som har kraft gör det , säger hon.

Loreen tycker det är viktigt att ta till vara på det utrymme man har som artist och förmedla det som är viktigt.

– Man visar på att det är viktigt att tala sin sanning, engagera sig och våga göra ett statement, reagera på det som är fel och lyfta det som är rätt, avslutar hon.

Foto: IBL

 

Annons