Efter finalen: Det ska Klara och Gillis göra nu

Efter en spännande final tar börjar Sveriges Mästerkocks-finalisterna sina nya liv med fokus på mat. Nu berättar Gillis Thalbäck och Klara Lind om sina kommande projekt.

Det har varit en lång resa för finalisterna i Sveriges Mästerkock, Klara Lind, 28, och Gillis Thalbäck, 41.

Efter tio långa veckor och en grymt jämn final. tog Klara Lind hem vinsten på en kvarts miljon kronor, ett kokbokskontrakt och titeln Sveriges Mästerkock.

Nu, när sista avsnittet sänts, tar vardagen vid. Både Gillis Thalbäck och Klara Lind har planer på att fortsätta med matlagandet i framtiden, om än på olika sätt.

Läs mer: Efter rysaren i Mästerkocken – sanningen bakom Klaras tårar

Gillis har startat ett bolag som heter “Gillis Mat & Event”. Där kommer han ha han cookalong för grillfester, möhippor och företagsevent. Med sig i projektet har han Mästerkock-kollegorna Axel Odelberg, 41, Emil Schönhoff, 26, och Othilia Axelsson, 26.

– Det har börjat trilla in lite förfrågningar och det är skitroligt, säger Gillis till Hänt.

Gillis Thalbäck tänker inte starta någon egen restaurang för tillfället. Däremot har han inte gett upp tanken på att göra sin egen kokbok.

– Jag gör research på boken från programmet, ”Macho med klass”, och jobbar på att släppa boken. Jag ska gå runt och ta kontakt med lite bokförlag, sen får jag se. Att släppa en bok har alltid varit en dröm, säger Gillis.

Det blev en nervpirrande jämn final i Sveriges Mästerkock för Klara Lind och Gillis Thalbäck.

Det blev en nervpirrande jämn final i Sveriges Mästerkock för Klara Lind och Gillis Thalbäck.

För vinnaren Klara Lind bjuder framtiden på bråda dagar med intervjuer, matlagning och medverkan i olika program. Vad Klara kommer att jobba med för projekt är hon lite hemlighetsfull kring, men det är helt klart stora saker på gång.

– Jag vill självklart fortsätta jobba med mat. Inte på restaurang, det har jag gjort i tio år, som restaurangchef, hovmästare och dryckesansvarig. Men något blir det, men det är hemligt än så länge. Vi får se…, säger hon till Hänt.

Förutom sina hemliga projekt kommer Klara Lind inom kort ut med sin nya kokbok, ”Sydamerika – min matpassion” som hon började jobba på direkt efter att finalen spelats in. Boken har inspiration från Guatemala och Costa Rica där Klara är uppväxt.

Annons:
Glöm tandkräm som bleker – här är effektiva hemmametoden

Klara Lind tog hem segern i Sveriges Mästerkock 2017.

Klara Lind tog hem segern i Sveriges Mästerkock 2017.

Läs mer: ”Sveriges Mästerkock”-Gillis om hemlösheten

Foto: TV4

Senaste nytt