TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Efter fansens frågor – Omar Rudbergs nya ord om kärleken

01 jun, 2019 
AvElin Möllervärn
Efter fansens frågor – Omar Rudbergs nya kärleksbesked
Artisten Omar Rudberg får dagligen frågor om sin sexuella läggning. I en intervju med tidningen QX berättar han nu om sin läggning, i hopp om att nyfikenheten snart ska få ett slut.
Annons

Artisten Omar Rundberg, 20, debuterade redan som sex-åring när han medverkade i programmet Talang på TV4. Därefter har karriären bara fortsatt och han har bland annat tävlat i den stora musiktävlingen Melodifestivalen, både tillsammans med pojkbandet The FO&O och som soloartist.

Omars kändisskap har inneburit ett stort intresse för det svenska folket. Dagligen får han frågor om han är en tjej eller kille och i en intervju med tidningen QX, berättar han nu om de tröttsamma frågorna.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det är den vanligaste frågan jag får ja. Förutom allt gulligt som fansen skriver. Men det är minst en kommentar på varje bild. Ibland är det lite tröttsamt såklart. Om jag lägger ut en bild på mig och min tjejkompis kan jag få kommentarer som ”Söta tjejer”, ”Vem är den bruna tjejen?” eller ”Är det en tjej eller kille som står där?”.

– Ibland tycker jag bara det är så tydligt att jag är en kille? Sen absolut, jag har unisex-kläder och har långt hår. Jag är ju väldigt androgyn, säger han.

Annons

När Omar får frågor om sitt utseende på sociala medier, berättar han om motfrågan han brukar ställa:

– Jag brukar ställa motfrågan ”Är du intresserad?”, för ofta vill folk bara veta för att de är nyfikna. Varför ska jag berätta om min läggning för någon som bara vill veta, för vetandets skull? Jag har ingen ”label”. Jag som människa är väldigt öppensinnad. Jag vågar inte sätta en titel. Det känns jävligt läskigt.

”Ibland hänger jag med killar, ibland med tjejer”

Omar Rudberg fortsätter berätta att folk även är nyfikna på hans sexuella läggning och att han ofta får frågor om han gillar kvinnor eller män. Något som han inte heller vill sätta en etikett på:

– Ibland hänger jag med killar, ibland med tjejer. Det varierar. Jag vet inte om det beror på åldern, att jag fortfarande är ung. Jag känner att jag är vilsen, inte på ett dåligt sätt, utan vilsen i livet bara.

FOTO: TT

Annons