TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Efter den dramatiska skilsmässan – Herman Lindqvist gifter sig med unga Liliana

05 jun, 2015 
AvAnna Shimoda
Herman Lindqvist gifter om sig efter den dramatiska skilsmässan från Birgitta. "Uppbrott vitaliserar. Det föryngrar hjärnan."
Annons

Sommaren 2013 kom historikern Herman Lindqvist, 72, och polska läraren Liliana Komorowska, 55, tillsammans på galapremiären av filmen “Tyskungen”, baserad på en bok av deckarförfattaren Camilla Läckberg. Där och då ville de inte kommentera sin relation, men bara några månader senare blev Hermans skilsmässa från exfrun Birgitta efter 36 års äktenskap offentlig.

– Uppbrott vitaliserar. Det föryngrar hjärnan. Det är underbart att än en gång flytta in i en ny kultur, till ett nytt språk och nya seder och ett nytt kök, förklarade Herman för M-Magasin när han skilde sig från Birgitta.

Liliana Komorowska Ahmed och Herman Lindqvist. Foto: IBL
Liliana Komorowska Ahmed och Herman Lindqvist. Foto: IBL

Nu avslöjar Expressen att paret ansökt om hindersprövning vilket är det sista hindret mot ett bröllop och äktenskap. Något man knappast gör om man inte har för avsikt att just gifta sig.

Annons

– Han är väldens ljuvligaste man, sa Liliana till Expressen i samband med att relationen avslöjades.

 

Herman Lindqvist var gift med Birgitta i 36 år. Foto: IBL
Herman Lindqvist var gift med Birgitta i 36 år. Foto: IBL

Paret träffades när Herman kom och höll föreläsningar för hennes klass, inbjuden av just Liliana. Det sa på kungligt vis klick och nu är de alltså på väg att knyta hymens band. Var, när och hur är höljt i dunkel, det blivande brudparet vill inte kommentera sina planer, men en inte alltför kvalificerad gissning är att bröllopet kommer att äga rum i Polen.

Andra läser:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons