Efter bråket i Farmen – så är relationen mellan Richard och Mary idag

Richard Andersson & Mary Enqvist Farmen

Det blir en minst sagt dålig stämning mellan Mary Enqvist och Richard Andersson i Farmen –när Mary gör sitt val inför gårdskampen.
Såhär är deras relation idag!

Den fjortonde säsongen av Farmen är i full gång och stämningen som till en början var väldigt trevlig börjar nu bli allt mer allvarlig. Just nu är det storbonden Mary Enqvist som styr och ställer på gården, men med stort ansvar kommer även en hel del tuffa beslut.

I kvällens avsnitt är det nämligen dags för gårdskamp, och Marys val av kämpe skapar allt annat än bra stämning. Mary väljer nämligen Richard Andersson, och beslutet leder till ett stort bråk.

Bråket mellan Mary och Richard

LÄS OCKSÅ: Farmen-Richard visar upp 18 år yngre frun – så träffades de
NU GRATIS

Efter att ha tänkt fram och tillbaka landar Mary tillsist i att det blir Richard som får ta smällen och bli gårdskämpe, och efter att ha avslöjat sitt val för gruppen berättar hon om anledningen bakom beslutet.

– Jag valde ur ett grupperspektiv. Du är en jättehärlig kille men jag har tyvärr känt att de varit lite negativt ibland. Kommentarer och sådär, säger hon.

Hon går sedan fram till Richard för att ge honom en kram, men snabbt avfärdar han initiativet.

– Det behövs inte, säger han.

För kameran berättar Mary sedan att hon upplevt att Richard ofta lägger gnälliga kommentarer främst riktat till kvinnorna på Farmen och att hon med med det i åtanke helt enkelt kände att det var han som borde lämna. Men Richard däremot håller inte med om Marys motivering.

– Vad var det för motivering? Att vi har haft våra duster och att jag är negativ? Om det är någon som haft duster med Mary så är det ju isåfall andra, säger han innan han fortsätter.

– Jag tror det är för att jag har öppnat käften för många gånger och sagt emot henne, och om det är något vår storbonde inte gillar så är det att någon säger emot. Men om jag kommer tillbaka så kommer siktet vara inställt på Mary. Då ska jag göra alla för att placera henne på Torpet eller göra så att hon får åka hem.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Så ser deras relation ut idag

Men mycket har hänt sedan bråket i Farmen, och i en intervju med Hänt berättar Richard nu hur relationen till Mary ser ut idag.

– Vi rökte faktiskt fredspipa på Farmen. Idag är alla som var med i Farmen goda vänner! Det här är bara ett tv-program. Man får inte glömma det, säger han.

Han berättar också att mycket av det som blev en stor grej på gården inte alls hade fått samma reaktioner i verkliga livet.

– Om jag uttrycker mig så här. Om samma situation hade uppstått i det vanliga livet så hade jag inte ens reagerat på det. När man bor tätt ihop under samma tak och knappt får någon mat, då retar man sig extra på vissa saker. Saker man inte ens skulle reflektera över annars, förklarar han.

Även Mary bekräftar att relationen mellan dem idag är bra. I ett meddelande till Hänt skriver hon:

”Det var otroligt jobbigt att känna av personers negativa energi då jag var storbonde. Jag väljer att lägga energi på glädje istället. Jag har träffat Richard på premiärfesten och det kändes bra. Annars är det Pillan, Selle, Allan Philip Rochester som jag har daglig kontakt med.”

LÄS OCKSÅ: Farmen-Robin Kacaniklic om olyckan i Torpet – sanningen om yx-skadan

LÄS OCKSÅ: Farmen-Pernilla om slakten av fåret – efter 37 år som vegetarian

SENASTE NYTT!