Efter avslöjandet – Bono pekas ut i skattesmitarhärvan

Läckan "Paradise Papers" avslöjar den ena kändisen efter den andra. Senast på tur står artisten och människorättsaktivisten Bono.

Under söndagskvällen offentliggjordes den så kallade “Paradise Papers” som avslöjar hur några av världens rikaste människor undviker att betala skatt. Och inte helt oväntat kopplas en del kändisar till den avancerade men lagliga skatteplanering som nu kommer fram. En av dem är artisten och människorättsaktivisten Bono, 57.

Vad är det då han gjort sig skyldig till? U2-sångaren ska ha använt företag i skatteparadiset Malta, för att köpa ett shoppingcenter i Litauen, skriver Daily mail. Shoppingcentret köptes för närmare 66 miljoner kronor av maltesiska firman “Nude Estates Malta Ltd”, där Bono stod då som ägare.

Annons:
Bli fräscht sommarbrun i höstrusket – lyxiga self tan produkter till 20% rabatt med koden ”Idol”

– Bono var passiv minoritetsägare i Nude Estates Malta Ltd, ett företag som var registrerat på Malta tills det frivilligt upplöstes 2015, skriver Bonos talesperson.

Men det här är inte första gången sångaren kritiseras för att placera pengar i bolag utomlands. Tidigare har han försvarat sig själv och sina bandmedlemmar med att de “betalar en förmögenhet i skatt”.

Bono som också äger en villa på franska rivieran, en lyxvåning på Manhattan och ett mansion i Dublin, är heller inte ensam i kändisvärlden, om att bli avslöjad i “Paradise papers”-dokumenten. Andra kändisar som nämns är Keira Knightley och Madonna.

Läs också: Efter åttonde barnet – 52 år yngre producenten är Mick Jaggers nya kärlek

Läs också: Raseriet mot Kardashian efter bilden – fansen har synat bluffen

Foto: IBL

Senaste nytt