Efter avhoppet i Let's dance – Magdalenas avslöjande om Fredric

Magdalena Forsberg, Tobias Karlsson och Fredric Brunberg I let's dance

Magdalena Forsbergs första danspartner i Let's dance hoppade av redan efter program ett. Nu berättar hon att Fredric Brunberg trots det har varit med hela vägen fram till finalen, något som tittarna inte har fått se.
Slå på ljud

Skidskyttedrottningen Magdalena Forsberg, 51, är en av de som slåss om en vinst i Let’s dance 2019. Ikväll möter hon och danspartnern Tobias Karlsson, 42, Kristin Kaspersen, 49, med danspartnern Calle Sterner, 29.

Calle Sterner, Kristin Kaspersen, Magdalena Forsberg och Tobias Karlsson står i danssalen på Let's dance

Calle Sterner, Kristin Kaspersen, Magdalena Forsberg och Tobias Karlsson gör upp om en vinst i Let’s dance 2019.

Fredric Brunberg hoppade av Let’s dance

Magdalena Forsberg har slitit hårt för att ta sig till final. Hennes dansresa fick inget lätt start då den första danspartnern Fredric Brunberg hoppade av redan efter första programmet. Anledningen var av personliga skäl, och koreografen och tidigare Let’s dance-dansaren David Watson fick istället akut hoppa in i hans ställe.

Magdalena Forsberg och Fredric Brunberg dansar i Let's dance

Fredric Brunberg hann dansa med Magdalena Forsberg i ett program innan han hoppade av Let’s dance.

Efter mycket om och men stod det klart att det istället skulle bli just Tobias Karlsson som skulle få äran att bli Magdalena Forsbergs danspartner under resterande tiden. De två har sedan dess slitit dag och natt för att ta sig vidare vecka efter vecka. Till en början var juryn ganska hård mot dansparet, men de senaste veckorna har de fått allt högre och högre poäng. Förra fredagen satt Magdalena Forsbergs första danspartner Fredric Brunberg i publiken och fick vara extra stolt då hon hyllades för sitt fria dansnummer.

Magdalena Forsberg och Tobias Karlsson har fått hjälp på traven

Nu berättar skidskyttedrottningen att han faktiskt hart varit med genom hela hennes dansresa, något som tittarna inte har fått se.

– Ja, han har verkligen peppat och stöttat mig hela vägen, säger hon när Hänt träffar henne i Let’s dance danslokaler.

Tobias Karlsson berättar att Fredric Brunberg till och med varit med under träningarna.

– Han har varit med varje vecka och han har varit med och fått tycka till om olika saker. Han har varit väldigt engagerad och han är en av Sveriges bästa dansare, säger han.

– Det har verkligen varit ett teamarbete, fyller Magdalena Forsberg i.

Magdalena Forsberg dansar för naturen i finalen av Let’s dance

De båda två hoppas att Fredric Brunberg kan sitta i publiken även under finalen som stöd. Tacksamheten över vad han har gjort är stor och Tobias Karlsson påpekar gång på gång att det är just Fredric Brunberg som gjort allt förarbete.

– Ja det får man inte glömma, Fredric var ju den jag dansade med de första veckorna och som la grunden till allting, säger Magdalena Forsberg.

Magdalena Forsberg och Tobias Karlsson kramar varandra i Let's dance

Magdalena Forsberg och Tobias Karlsson tävlar i finalen av Let’s dance 2019.

Ikväll är det dags att avsluta Let’s dance-resan, och det gör hon med Tobias Karlsson i ett shownummer. Den röda tråden kommer vara naturen, något som är viktigt för henne.

– Vi ville göra ett nummer som kan inspirera andra människor till att göra en bättre värld. Så det handlar om att tända en gnista hos andra människor, från det lilla till det stora, säger Tobias Karlsson.

Om det ger dem vinsten och den berömda glasskon återstår att se.

Finalen av Let’s dance sänds fredag klockan 20.00 på TV4 och på TV4 play.

FOTO: TT/Olle Sporrong, TT/Karin Törnblom

SENASTE NYTT!