LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Efter anklagelserna om sexuella trakasserier – nu bryter Lotta Bromé tystnaden

23 nov, 2017 
Lotta Bromé väljer att sluta på Sveriges Radio efter tio år som programledare för ”P4 Extra”. Hon meddelar att det handlar om att hon vill sluta på topp, men samtidigt uppger Expressen att hon varit huvudperson i en internutredning för sexuella trakasserier. Nu svarar Lotta på anklagelserna.
Annons

Lotta Bromé, 52, berättade i dagarna att hon väljer att sluta på Sveriges Radio, det meddelade hon i ett långt inlägg på Facebook. Hon har varit programledare för ”P4 Extra” i snart tio år, men hon har också hunnit med att leda program som ”Sommartoppen”, ”På gränsen” och ”Efter tre”.

”Det har varit ett stort år, kanske mitt bästa och det heter ju att man ska sluta på topp! Programmet ska till vissa delar förnyas – och då är det bättre att man kan starta om på noll – och därför väljer jag att stiga av. Nu väntar nya utmaningar och nya idéer”, meddelande hon via Facebook under tisdagen.

Men samtidigt har Expressen uppgett att Lotta varit föremål för en internutredning på Sveriges Radio, detta efter att hon ska ha blivit anklagad för sexuella trakasserier av andra anställda på SR. Hon ska ha anklagats för att ha betett sig olämpligt och maktfullkomligt.

Annons

I sina egna kanaler har Lotta nu valt att bemöta anklagelserna, och på sin Twitter skriver hon:

”Men det mest intressanta är väl ändå att människor tar allt det som skrivs i tidningar som sanningar?”

Även på den Facebook-sida Lotta startat, har frågor om anklagelserna ramlat in. Den som är ansvarig för Facebook-sidan har bemött kommentarer där hon anklagas för sexuella trakasserier med orden: 

”Du kanske ska ta reda på fakta innan du uttalar dig om saker som du inte vet något om?”

Och Sveriges Radio har inte velat kommentera varför Lotta Bromé valt att sluta som programledare.

– Lotta har meddelat på sin Facebook-sida att hon slutar på Sveriges Radio och vi har inga ytterligare kommentarer kring det. Vi kommenterar inte varför medarbetare slutar, oavsett vem det är, sa kanalchefen Andreas Miller till Expressen under gårdagen.

Foto: IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons