TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Efter 58 års tradition – nu ändrar SVT julvärdarnas uppgift helt

09 dec, 2017 
AvJohanna Bladh
SVT avslöjar den stora förändringen – så ska de göra om den traditionella julsändningen.
Annons

Ända sedan 1959 har SVT varje år traditionsenligt haft en person i rutan som tänt ett juleljus och önskat alla god jul. Julhälsningen sker alltid live och strax innan Kalle Anka sänds.

Men nu väljer SVT att ändra upplägget – totalt.

För första gången har de två personer som ska presentera Kalle Anka-programmet, nämligen Erik Haag, 50, och Lotta Lundgren, 46. Och nu berättar SVT för Aftonbladet att istället för att sedvanligt endast tända ett ljus, så ska julvärdarna få en annan uppgift.

– Det här är ett upplägg som kräver helt andra lokaler och helt annan tid, än när man sitter på det sättet, säger Lena Glaser, programdirektör på SVT, till tidningen.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Kort sagt så kommer julvärdarna Eric och Lotta att förinspelas i år. Istället för att de, som tidigare julvärdar gjort, tänder ett ljus och önskar god jul ska de ta med tittarna ut på en berätta en sammanhängande historia som utspelar sig i olika miljöer mellan de program som sänds.

Annons

– Erik och Lotta kommer att äta sig igenom julens rätter, från sillen till nattamaten, samtidigt som de berättar om varför vårt julfirande ser ut som det gör. Man kan säga att det är en sorts tidsresa med avstamp i maten. Det här kommer då att göras med olika kostymer, i olika miljöer och med massa rekvisita och jättemycket mat, förklarar Lena Glaser.

Hon berättar för Aftonbladet att SVT hoppas att publiken kommer känna att det är ett nytt och spännande sätt att fira julafton med SVT. Lotta Lundgren och Erik Haag själva har ännu inte uttalat sig om den stora förändringen, men paret har tidigare sagt i SVT’s sändning att de tror att deras matintresse kan ha varit en av anledningarna till att just de blev valda.

– Vi cirklar ofta kring mat när vi gör saker och ting. Och det är ju något som angår oss allihop, sa Lotta Lundgren då.

 

Annons