LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Efter 34 år ihop – Krister Henriksson och Cecilia blir särbos

12 apr, 2019 
AvCharles Thulin
Krister Henriksson och Cecilia Nilsson blir särbos
I dokumentären Porträtt av Krister Henriksson berättar Krister Henriksson och kärleken Cecilia Nilsson att de tagit beslutet om att vara särbos.
Annons

Efter 34 år ihop har skådismakarna Krister Henriksson, 72, och Cecilia Nilsson, 61, valt att bli särbo.

– Det är jätteroligt. Man måste våga lite nya saker ibland, det är spännande. Man förändrar formerna för sin relation, och då innebär det att man får syn på varandra på ett annat sätt, säger Cecilia Nilsson i dokumentären Porträtt av Krister Henriksson.

Beslutet beror delvis på att de inte längre har barn hemma.

–  Nu har vi inte den där familjesituationen som måste fungera, att man måste hem och maten måste stå på bordet, och det ska packas väskor och köras till träning och så där. Så nu är vi fria att inrätta oss som vi vill, och det som fungerar bäst för oss, säger Cecilia.

Krister Henriksson känner att hans jobb som skådis skapar ett stort behov av egentid.

– Jag gillar att vara själv, men jag gillar inte att vara ensam. Det är skillnad. Jag gillar att vara själv, och det handlar väldigt mycket om mitt jobb. Det är så mycket omkring hela tiden. Människor hela tiden. Det är klart som fan att man ibland känner ”Gud, ge mig ett litet litet rum där jag får vara själv, men inte ensam”.

Annons

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Blev ett par 1985

Cecilia Nilsson och Krister Henriksson blev ihop 1985 och 1990 fick de sonen Tobias. Henriksson har även döttrarna Jenny och Stina som idag är i 40-årsåldern.

Cecilia tycker att de prioriterar varandra på ett annat sätt som särbo.

– När man ses så är man ju med varandra. Då sitter man inte och kollar mobiler eller tv, utan då är man tillsammans. Det är ju en fördel, för det går ju mycket slentrian i ett umgänge också.

FOTO: TT

Annons