TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Efter 13 barn – TV4-mamman Mirkas första ord om ingreppet

10 jan, 2019 
AvStina Dahlgren
13-barnsmamman Mirka Norrström om operationen
13-barnsmamman Mirka Norrström har opererat buken. Ett dygn efteråt berättar hon hur hon mår. ”Igår eftermiddag/ kväll var ett töcken” skriver hon på bloggen.
Annons

Mirka Norrström, 46, känd från TV4-programmet Familjen Annorlunda har 13 barn, vilket hon menar sätter sina spår på kroppen. I december berättade hon på sin blogg att hon planerade att genomgå en bukplastik för att råda bot på sin diastas, det vill säga separerade magmuskler, som är en komplikation efter hennes graviditeter.

”Sedan många år tillbaka har jag känt av besvär som jag har själv verkligen försökt träna bort speciellt mellan och efter mina 4 senaste graviditeterna. Mina många och täta graviditeter, där jag alltid blivit stor och dessutom haft två tvillinggraviditeter har satt sina spår”, skrev hon då.

Hon påpekade att det inte var av skönhetsskäl utan att hon verkligen hade problem. När hon sökt hjälp på vårdcentraler i hemstaden Uppsala har hon inte fått gehör. Därför bestämde hon sig sig för att göra bukplastiken hos en privat skönhetsklinik.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

”Jag har inga som helst problem med hur min kropp ser ut i sig och skulle inte operera mig ur en ren skönhetsperspekt! Jag har inte en massa stora bristningar och min mage har trots allt varit ett hem åt 13 barn så klart att det syns på magen att den varit med om en del. Men även när jag tränat som mest så putar magen ut som om jag var i 4:e månaden.”

Annons

Nervös inför operationen

Hon beskrev det som en dröm som slår in, men med en vecka kvar till operationen började nerverna spöka. Trots det försökte hon hålla humöret uppe.

”Det kommer att bli tufft, tiden efter operationen, någonting som har tidigare fått mig att vela inför beslutet men i långa loppet är allt det jobbiga värt det”, skrev hon i ett nytt blogginlägg.

Nu är operationen äntligen över och Mirka Nordström berättar hur det första dygnet har varit.

”Jag lever och operationen har gått bra. Igår eftermiddag/ kväll var ett töcken och jag sov mest hela tiden”, skriver hon på bloggen.

Mirka har hög smärtgräns

Hon ska nu ha gördel på sig i sammanlagt sex veckor. Med hjälp från en sköterska har hon även kunnat resa sig från sängen.

”Enligt sköterskan har jag väldigt hög smärtgräns och hon blev förvånad över att jag ´inte skrek alls´”, berättar Mirka Nordström.

När hon ska få åka hem skriver hon inte, men än så länge är hon kvar på sjukhuset.

”Nu behöver jag vila”, avslutar hon.

FOTO: IBL/Per Karlsson, Instagram

Annons