Efter 12 år med maken Alex – så håller Gry Forssell kärleken vid liv

NU GRATIS

Folkkära programledaren Gry Forssell om karriären, familjelivet och hur hon håller kärleken vid liv med maken Alex.
✔︎ Kändisbråket mitt under direktsändningen.
✔︎ Hemliga kärleksknepet.
✔︎ Vilket jobb som är roligast.

Gry Forssell är en av Sverige mest folkkära programledare. Nu är hon återigen aktuell att leda direktsända Sommarkrysset som sänds i TV4 på lördagar, direkt från Gröna Lund ställer hon kluriga frågor och presenterar kända artister.

Det var nyligen premiär för ”Sommarkrysset”. Är det någon skillnad mot tidigare säsonger eller är det som det brukar vara?

– Åh Gud. Vad ska jag svara på det… Det är ju direktsändning så det ena programmet är aldrig det andra likt. Det är alltid lite olika, men på det stora hela känner man igen sig. Det är samma park och olika artister som uppträder.

Ni har stora internationella artister som gästar och Bonnie Tyler var med i premiärprogrammet. Vilken är den största artisten som kommer att vara med i år?

– Alltså Bonnie Tyler. Jag vet inte vad som blir större än Bonnie Tyler. Hon har ju hängt med så jäkla länge. Men Ava Max kommer i augusti och det ska bli kul. Hon är ball tycker jag. Både ”Sweet but Psycho” och hennes senaste singel ”So Am I” är jättebra.

Om du själv fick välja helt fritt, vilken vore din drömartist att ha med?

– I år har vi lyckats boka in Jakob Hellman. Jag älskar hans skiva från 1989 och lyssnar på den hela tiden än idag, kan vartenda ord på varenda låt på den där skivan. Så att han kommer känns fantastiskt. Jag skulle nog kunna säga att han är min drömartist. För mig är det så himla stort…

Du leder även ”Gry med vänner” på Mix Megapol.

– Jajamen. Varje morgon från klockan 06.00.

Vad är roligast då? ”Sommarkrysset” eller ”Gry med vänner”?
– Haha. Hmm… Det går inte riktigt att jämföra. Radion är fyra timmar varje morgon och en helt annan typ av program. Radion är liksom mitt liv. Det har jag gjort i 15 år i höst. Medan ”Sommarkrysset” mer är som världens roligaste sommarjobb.

Om ditt radioprogram hade hetat ”Gry med ovänner”, vilka hade varit dina kollegor då?

– Oj. Jag vet inte vilka som är mina ovänner, men jag minns en gång för länge sen när Adam Alsing fortfarande ledde programmet med mig och vi hade Caroline Krook som gäst. Hon var inte så road av att vara där. Det var inte alls hennes grej, så hon kanske, även om jag inte direkt skulle säga att vi är ovänner… Men jag vet inte riktigt vilka som är mina ovänner. Vilka tror du det är?

Gry Forssell Sommarkrysset

Gry Forssell är återigen aktuell som programledare för TV4:s Sommarkrysset.

Gry Forssells drömjobb: Ridande polis

Ingen aning. Du har varit programledare större delen av ditt vuxna liv. Om inte, vad tror du att du hade gjort då?

– Jag drömde om att bli ridande polis när jag var liten, eller att jobba med hästar över huvud taget. Så kanske ridlärare eller veterinär eller något sånt. Det finns inget klyschigare att säga än att jag hade jobbat med människor eller djur. Det är verkligen inte okej att säga så, men jag tror att jag hade gjort det.

Du har ett stort hästintresse, men har du någon egen häst?

– Jag hade två i vintras, men vi sålde en, så nu har jag en kvar. Och min dotter Nikki som är 10 år säger jämt att hon önskar sig en ponny, så vi får se hur länge jag kan stå emot.

Vad är det för häst du har?

– Han är svart, elva år och tävlingshäst. Han är jättefin och har en massa kraft och tryck i sig.

Även din man jobbar väl på Gröna Lund?

– Ja. Och min son Vincent är faktiskt på introduktionskurs där idag.

Kommer dottern bli tvungen att börja jobba där också när hon blir gammal nog?

– Ja. Haha. Det är ett krav i familjen. Jag tycker det känns lika bra.

Vad ska sonen jobba med på Gröna Lund?

– Jag vet inte, men jag tror inte att han kommer få köra berg- och dalbanan om man säger så. Han får väl stå vid nåt chokladhjul.

”En väldigt ostormig relation”

Du har varit gift med Alex i 12 år och ni har väl ett stabilt förhållande?

– Ja. Det har vi.

Men har du någon gång under dessa år varit riktigt förbannad på honom och skrikit att du vill skilja dig?

– Hehe… Nej. Det har jag faktiskt aldrig varit eller sagt. Jag har inte slängt ringen i väggen och sagt ”Far åt helvete”. Vi har en väldigt ostormig relation.

Vad är det mest romantiska du har gjort för Alex?

– Jag tror vi båda tycker att de här små sakerna i vardagen är det mest romantiska… Vi kan ta in på hotell i Stockholm ibland och leka att vi är på weekendresa fast vi är kvar i stan. Så går vi runt och dricker drinkar på olika barer, äter på restaurang, sover länge på morgonen och beställer upp frukost på rummet. Det är väl ganska romantiskt, eller?

Jo. Helt klart.

– Men sen också om han har jobbat sent på kvällarna kan jag ha gjort i ordning käk åt honom och gjort det lite mysigt hemma. Så sitter man och äter och pratar på natten.

Gry Forssell och maken Alex

Gry Forssell och Alex har varit gifta i 12 år.

Men hur funkar det när du börjar jobba så tidigt på radion?

– Nja. Det är ju ett problem då, så det blir mer på helgerna eller somrarna. Annars ligger jag oftast och sover när han kommer hem.

Men när hinner ni ses, när du jobbar tidiga morgnar och han sena kvällar?

– Det är inte alla dagar i veckan han jobbar på kvällarna. Och det är bara på somrarna han är på Grönan. Resten av året jobbar han hemifrån, så vi ses skitmycket, mer än alla våra kompisar träffar sina partner tror jag. Jag slutar ju vid lunchtid på radion, så från lunch och framåt hinner vi hänga, babbla och gå ut och gå med hunden.

Vad är det för hund ni har då?

– Bosse. Han är en fyra år gammal Cavalier King Charles Spaniel.

Är han väluppfostrad?

– Nej. Jag vet inte om han inte hör eller bara skiter i det, för han är väldigt selektiv i sin respons.

Så säger du ”godis” hör han, och säger du ”stanna”, så hör han inte?

– Ja. Lite så. Han är väldigt random. Om jag skulle få en lucka då hunden förstod allt jag sa så skulle jag ta tillfället i akt och säga ”Bosse är ditt namn. Det är dig vi pratar med när vi säger så.” För det är som att han inte har förstått den enkla grejen… Bosse var också helt ointresserad av godis då han var liten, och det gjorde det mycket svårare att motivera honom. Men jag har lärt honom att om jag låtsas skjuta honom så ramlar han ner och spelar död. Det är det bästa jag lyckats med.

Pest eller kolera

Skulle du hellre glömma vem du själv är eller vilka alla andra är?

– Vem jag själv är. Det skulle vara så himla sorgligt att glömma vilka alla man tycker om är, om man glömmer bort vem man själv är kan man alltid skriva lappar och påminna sig om det?

Om du antingen var tvungen att publicera din dagbok eller göra en film om det pinsammaste du någonsin gjort, vad skulle du välja?

– Att publicera min dagbok tror jag… Jag har en dagbok från när jag är tio år gammal och den är inte så farlig. Det pinsammaste jag gjort skulle däremot inte passa på film.
Skulle du hellre ha hår där tänderna sitter eller tänder där håret sitter?

– Jag hade valt hår där tänderna sitter. Fatta att ha tänder på huvudet. Det är jätteäckligt ju. Man kan ju klippa håret ändå, tänker jag.

FAKTA: Gry Forssell

Namn: Gry Forssell.
Ålder: 46.
Bor: I södra Stockholm.
Familj: Maken Alex Kossek, 41, sonen Vincent, 16, dottern Nikki, 10, samt hunden Bosse, 4.
Gör: Programledare i tv och radio.
Aktuell: Programledare i ”Sommarkrysset” på TV4.

FOTO: TT

SENASTE NYTT!