Edvin Ryding om kärlekslivet – berättar om sorgen: “Olyckligt förälskad”

Edvin Ryding

I Sommar i P1 berättar Young Royals-skådespelaren Edvin Ryding om livet efter den stora succén.
Men han berättar också om lärdomen när det kommer till kärlekslivet.
– Det finns egentligen inget bra med den upplevelsen, säger han.
Edvin Ryding om att kombinera skolan men jobb: "Inget jag önskar min värsta fiende"
0:42

Efter reklamen: Edvin Ryding om att kombinera skolan men jobb: "Inget jag önskar min värsta fiende"

(0:42)

Slå på ljud

Skådespelaren Edvin Ryding blev en internationell kändis över en natt. Detta efter att Netflix-serien Young Royals hade släppts, där han spelar prinsen Wilhelm.

Sedan dess har han inte kunnat gå på stan utan att bli igenkänd, och när han var i Paris med sina vänner så var det en stor flock av människor som följde efter honom var han än gick.

I Sommar i P1 reflekterar han nu över allt som hänt.

– Vad hände? Hur mår jag? Är jag lycklig? Jag kunde inte riktigt bestämma mig för om det jag fick uppleva var bra eller dåligt, säger han i sitt sommarprogram.

Edvin Ryding om kändisskapet och att komma tillbaka till skolan

I sommarpratet berättar han om den stora omställningen, och hur det var att helt plötsligt bli behandlat på ett annat sätt.

– Jag förändrades inte mycket som person under den här tidsperioden. Det gjorde däremot omgivningen. Människor runt hela världen började prata med mig och se mig. Jag har skrivit autografer och tagit bilder med folk under filmfestivalen i Cannes. Jag anses enligt tidningen Forbes vara en av 30 mest lovande skådespelare under 30 i Europa. Men jag har inte förändrats, hoppas jag. Tror jag, säger han.

Men en av de största omställningarna var att komma tillbaka till skolan. Edvin hade ett år kvar i gymnasiet innan han var klar, men efter den stora succén blev han behandlad på ett annat sätt än tidigare.

– När jag kom tillbaka till sista gymnasieåret var tillvaron någon annan. Min roll hade förändrats. Majoriteten menar inget illa, men blickarna var både fler och annorlunda, säger han och fortsätter:

– Som alla andra vill jag bli sedd och respekterad, men nu kände jag mig uttittad. De tittade på mig, men såg mig inte. Det var som att ständigt gå runt i en rolig hatt.

Edvin Ryding om kärlekslivet – berättar om sorgen: “Olyckligt förälskad”

Sedan Edvin slog igenom är det många som har varit nyfikna på hans kärleksliv. Och i sommarpratet berättar han nu hur det har sett ut de senaste åren. Sanningen är att Edvin hösten 2020, bara månader innan han slog igenom, var olyckligt kär.

– Jag försökte dejta samtidigt som jag var lite sådär olyckligt förälskad. Det finns egentligen inget bra med den upplevelsen. Det suger att vara olyckligt förälskad och det suger att försöka dejta samtidigt som man är olyckligt förälskad, berättar han i Sommar i P1.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN