BreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreaking
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Edvin Angers nya succé – efter uppmärksammade förhållandet med Emma

27 jun, 2023 
Daniel Sörensen
Edvin Angers nya succé – efter uppmärksammade förhållandet med Emma Axelsson.
Det går bra nu för Edvin Anger.
Den svenske skidåkaren hade sin genombrottssäsong i fjol, har precis kärat ner sig i sin norska flickvän Emma och nu har han dessutom skrivit på ett sponsoravtal värt ett miljonbelopp.
– Jag tror det här blir riktigt bra, säger han till Expressen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Madalena Forsberg om sonens val efter studentenBrand logo
Madalena Forsberg om sonens val efter studenten

21-åriga Edvin Anger fick sitt stora internationella genombrott som längdåkare under fjolårssäsongen. Efter flera goda sprintinsatser i världscupen och med VM-debut i slovenska Planica fick svenskarna verkligen upp ögonen för dalkarlen.

I slutet av mars berättade Anger för Expressen att han hade träffat någon – men till en början var han väldigt hemlighetsfull om sin nya kärlek. Han gav dock några ledtrådar: hon var från Norge, från Lillehammer-området, en skidåkare som var ett år yngre än honom.

”Skickat Flashback-trådar till mig”

I början av maj bekräftade han, för samma tidning, att hans nya flickvän är 19-åriga Emma Axelsson. De träffades tack vare Tinder och på deras första dejt tog de en löptur ihop.

– Det är många som varit så fruktansvärt nyfikna. Jag har fått skickat Flashback-trådar till mig där de hållit på att leta efter vem hon är, sa Anger till Expressen då.

Edvin Anger skrattar tillsammans med sin nya kärlek Emma Axelsson.
Edvin Anger skrattar tillsammans med sin nya kärlek Emma Axelsson.

Men det är inte bara på kärleks- och karriärfronten som livet leker för Edvin Anger. Tack vare sina sportsliga framgångar har även hans privatekonomi blivit betydligt bättre.

Annons

Plötsligt har flera sponsorer hört av sig till honom för att visa sitt intresse att samarbeta framöver. Han säger själv att det är kul att flera vill ”vara med på den här resan”.

Under måndagen skrev Anger på ett sponsoravtal med gruvbolaget Boliden som sträcker sig fyra år framåt i tiden.

– Jag tror det här blir riktigt bra, säger han till Expressen.

Får okänd summa för samarbetet

Han vill inte berätta hur mycket han kommer att tjäna på avtalet, men enligt kvällstidningen handlar det om ett miljonbelopp. Det har fått honom att känna sig lite mer lugn över ekonomin för tillfället.

– Tillsammans med bidraget för att jag är med i a-laget kan jag känna mig trygg - och helt skippa biten när man oroar sig för ekonomin. Nu kan jag verkligen fokusera 100-procentigt på skidåkningen, säger han.

Kontraktet är påskrivet!
Kontraktet är påskrivet!

Anger skrev på kontraktet under en ceremoni i gruvan i Garpenberg i måndags.

Både vi och Edvin har ambitioner att öka takten i våra respektive satsningar och genom detta partnerskap stärker vi varandras förutsättningar framåt. På alla platser vi verkar vill vi bidra till att stärka utvecklingen kring oss och med Edvins starka anknytning till Hedemora är vi väldigt nöjda med att kunna bidra till en ökad trygghet i den fortsatta satsningen mot medaljer”, skriver Bolidens kommunikationsdirektör Klas Nilsson i ett pressmeddelande.

FOTO: Pontus Orre/Aftonbladet/TT, Instagram

Annons