ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Edvin Angers nya kärlek bekräftas – hon är skidstjärnans flickvän

11 maj, 2023 
Daniel Sörensen
Edvin Angers nya kärlek bekräftas – norskan Emma Axelsson är skidstjärnans flickvän.
Att svenske skidstjärnan Edvin Anger haft en norsk flickvän har inte varit någon hemlighet.
Hennes sanna identitet har däremot varit det – fram till nu.
– Jag fattade inte att det skulle bli en sån grej. Folk har ju varit så fruktansvärt nyfikna, säger han till Expressen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

27-åringens livsförändring – tog en bild på sig varje dagBrand logo
27-åringens livsförändring – tog en bild på sig varje dag

Edvin Anger flickvän” har googlats massvis med gånger de senaste månaderna. Spekulationerna blev knappast färre när han i slutet av mars berättade för Expressen att han träffade någon.

– Det handlar om någon från andra sidan norska gränsen. Från Lillehammer-området. Och hon är ett år yngre än mig. Och det känns väldigt roligt, sa Edvin Anger, 21, då.

I samma veva erkände han att det dessutom handlade om en skidåkare, men inte på landslagsnivå. Mer än så ville inte stjärnskottet från dalska Hedemora berätta.

Säsongen har varit dunder för 21-åringen som debuterat både i världscupen och i VM. Nu har han ytterligare ett glädjeämne i livet – kärleken.
Säsongen har varit dunder för 21-åringen som debuterat både i världscupen och i VM. Nu har han ytterligare ett glädjeämne i livet – kärleken.

Bilden avslöjade Edvin Angers förhållande

För bara någon vecka sedan kom det icke bekräftade uppgifter om vem denna hemliga norska skulle kunna vara. Det hela avslöjades på grund av en bild som spridits på Instagram.

Annons
Bilden som avslöjade Emma Axelssons identitet.
Bilden som avslöjade Emma Axelssons identitet.

Den utpekade var 19-åriga Emma Axelsson, en skidåkare som tävlar för Lillehammer Skiklub. På bilden syns hon sitta med sitt ena ben uppe på Edvin Angers – de ser ut att trivas i varandras sällskap.

Nu har frågetecknet rätats ut till ett utropstecken. Kärleken är bekräftad. Det Är Emma Axelsson från Norge som är Edvin Angers nya flickvän. I en intervju med Expressen berättar paret om den uppståndelse som varit.

Nya heta skidparet Emma & Edvin.
Nya heta skidparet Emma & Edvin.

– Det är många som varit så fruktansvärt nyfikna. Jag har fått skickat Flashback-trådar till mig där de hållit på att leta efter vem hon är, säger Anger.

Annons

Emma Axelsson nickar instämmande och säger att de velat hålla förhållandet lite hemligt.

Pushades av sina vänner

De träffades via Tinder, då Edvin Anger tävlade i världscupen i Lillehammer. Första dejten var en löptur tillsammans – de båda skidåkarna fick helt enkelt kombinera nytta med nöje.

Emma Axelsson är också en talangfull åkare. Här syns Edvin Anger stötta under en tävling.
Emma Axelsson är också en talangfull åkare. Här syns Edvin Anger stötta under en tävling.

– Jag var väldigt tveksam. Men mina kompisar pushade mig att: ”Gör det! Gör det!”. Så till slut tänkte jag: ”Okej då”. Men utan dem hade jag nog aldrig vågat, säger Emma Axelsson till tidningen.

Annons

Sex månader senare sitter de på 21-åringens gård utanför Hedemora. Han har lärt henne att köra traktor – ett av hans stora intressen. I övrigt är det mycket skidåkning och träning som gäller för de båda. Och Emma Axelsson är medveten om att pojkvännen måste stanna på hemmaplan för att optimera sina prestationer. En flytt till Norge kommer inte att ske i första taget.

Emma Axelsson, 19.
Emma Axelsson, 19.

– Utan att vi pratat om det så tror jag nog att jag är förloraren där, säger hon.

FOTO: Sociala medier/VSCO/emma-axelsson, Instagram, Pontus Orre/Aftonbladet/TT

Annons