ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Edvin Anger, 21, talar ut om sorgliga familjetraumat: ”Präglade mig”

19 maj, 2023 
Daniel Sörensen
Edvin Anger, 21, talar ut om sorgliga familjetraumat: ”Präglade mig”
Det har varit mycket lycka i skidåkaren Edvin Angers liv på sistone.
Men hans barndom präglades av ett sorgligt familjetrauma.
– Jag var ju så liten, jag fattade inte riktigt vad som hände, berättar han för Expressen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Charlotte Kalla var utan konsertbiljett: ”Då drog jag ”Kalla-kortet”Brand logo
Charlotte Kalla var utan konsertbiljett: ”Då drog jag ”Kalla-kortet”

21-åringen är hela Sveriges senaste stjärnskott på skidåkarhimlen. Debutsäsongen på seniornivå får ändå beskrivas som ”väl godkänd” för sprinttalangen Edvin Anger. Dalkarlen från Hedemora gjorde fina resultat i världscupen och fick även vara med på ett hörn i VM i slovenska Planica.

Kanske är han dock mer känd för allmänheten på grund av de ihärdiga kärleksryktena om honom som tog fart i början av året? Anger berättade för Expressen i mars att han träffade någon, men han var väldigt hemlighetsfull om VEM det var.

– Det handlar om någon från andra sidan norska gränsen. Från Lillehammer-området. Och hon är ett år yngre än mig. Och det känns väldigt roligt, sa han till en början.

Edvin Anger, 21, från Hedemora.
Edvin Anger, 21, från Hedemora.

Edvin Anger: ”Fått skickat Flashback-trådar till mig”

För någon vecka sedan bekräftade han att han dejtar en skidåkare, om än inte någon på landslagsnivå. Det visade sig handla om den 19-åriga Emma Axelsson.

Annons

– Det är många som varit så fruktansvärt nyfikna. Jag har fått skickat Flashback-trådar till mig där de hållit på att leta efter vem hon är, sa Anger i Expressen-intervjun.

Nya heta skidparet Emma & Edvin.
Nya heta skidparet Emma & Edvin.

Nog för allt det mesta verka vara frid och fröjd för Edvin Anger för tillfället – men hans barndom präglades av ett mycket tragiskt familjetrauma. När skidstjärnan endast var tre år gammal dog hans lillesyster Stina. Hon gick bort blott sex månader gammal på grund av en medfödd sjukdom. Bara några månader tidigare hade dessutom hans farfar, som då var i 55-årsåldern, dött i cancer. Det blev mycket att hantera för familjen.

– Jag var ju så liten, jag fattade inte riktigt vad som hände. Först farfar och sedan min syster. Men jag kommer ihåg en del. Kanske inte så klara minnen – men jag vet att det påverkade mig mycket. Och jag har ju fått allt återberättat, säger han till Expressen.

Annons

Fick en lillebror några år senare

Han har bland annat fått höra att han under denna period drömde väldigt mycket mardrömmar. Anger fick tillbringa mycket tid hos sin farmor och hos sin mormor och morfar. Allting som hände spelade stor roll i hur han var under barndomen.

Edvin Anger var tre år när systern dog – det var alltså 18 år sedan.
Edvin Anger var tre år när systern dog – det var alltså 18 år sedan.

Till exempel blev han väldigt beskyddande och omhändertagande när han några år senare fick en lillebror: Pelle. Han bar omkring på sin bror och var väldigt öm. 18 år efter det stora familjetraumat reflekterar Anger över vad som egentligen hände med honom själv under denna tuffa tid.

– Det präglade mig mycket, jag blev nog väldigt påverkad av det som hände, säger han.

FOTO: Pontus Orre/Aftonbladet/TT, Christine Olsson/TT, Sociala medier/VSCO/emma-axelsson

Annons