Ebba Kleberg von Sydow första ord efter tuffa operationen

Ebba von Sydows operation

Under våren har Ebba Kleberg von Sydow känt att det är någonting som inte stämmer med hennes fot. Nu har hon genomgått en stor operation – och uppdaterar sina fans om hur det har gått i ett nytt inlägg på sin blogg.
TV4-tittarnas glädje över ersättaren i Efter fem: ”Passar utmärkt”
Slå på ljud

Tv-profilen Ebba Kleberg von Sydow, 38, har under en tid haft problem med sin ena fot. I onsdag skrev hon ett inlägg på sin blogg där hon berättade för sina läsare att hon äntligen skulle opereras.

”Kära ni, snälla håll tummarna för mig idag – nu ska min trasiga fot äntligen bli bättre”, skrev Ebba häromdagen.

Nu är operationen över och i ett nytt inlägg på bloggen skriver Ebba Kleberg von Sydow mer ingående om vad läkarna har gjort.

”De hade rensat bort en del inflammerad vävnad i min vänsterfot, sytt ihop den söndertrasade senan som splittrats på längden i en cirka 10 centimeter lång ruptur – men sedan hade de också upptäckt att det var annat som behövdes göras, när de öppnat foten”, skriver Ebba von Sydow i sitt inlägg och fortsätter sedan:

”Ett ledband hade lossnat, så han hade gjort ett nytt fäste med ”såg, mejsel och gaugetång”, vilket jag senare fick läsa tre gånger i journalen eftersom jag nånstans här inte riktigt tog in allting…”

Orden om framtiden för Ebba Kleberg von Sydow

Ebba Kleberg von Sydow är lättad över att ingreppet äntligen är över.

”Nu är det gjort! Vilket såklart är jätteskönt. Allt ska ha gått bra (vilket jag nog frågade läkaren om fyra gånger). Så fort jag känner mig lite piggare, så kommer det såklart att kännas så också. Men just nu känner jag mig i ärlighetens namn rätt sänkt.”

Den tidigare Nyhetsmorgon-programledaren har känt av skadan i foten hela våren och det kommer att ta ett tag innan Ebba Kleberg von Sydow blir helt återställd.

”Så, sträng ordination om högläge med gipset och tre veckor utan att belasta foten ALLS, med kryckor, följt av ortos i tre till fyra veckor känns just nu… Sådär.”

Hon fortsätter:

”Samtidigt som jag vet att det är för det bästa. Som sagt, kommer vara piggare, gladare och mycket mer optimistisk när krafterna kommer tillbaka och tårarna torkat ordentligt. Nu hoppas jag få lite sömn här. Tror det är precis vad som behövs.”

FOTO: TT, Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN